ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σε εγρήγορση η Πυροσβεστική

Λαμβάνει σοβαρά υπόψη τις προειδοποιήσεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

Περιστατικά από τους σφοδρούς ανέμους σε Αμμόχωστο, Λεμεσό, Πάφο και Λάρνακα, κλήθηκε και αντιμετώπισε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, όπως δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Αντρέας Κεττής.

Τα περιστατικά, συνέχισε, αφορούσαν τέντες και δέντρα, και σε μία περίπτωση, στην Πάφο, που αφορούσε άντληση νερού.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Κεττής είπε ότι ως Πυροσβεστική Υπηρεσία λαμβάνουν σοβαρή υπόψη όταν υπάρχει προειδοποίηση από την Μετεωρολογική Υπηρεσία για κίτρινο συναγερμό.

«Φυσικά είμαστε σε επιφυλακή 24ώρες το 24ωρο και σε εξοπλισμό και σε προσωπικό. Αν χρειαστεί να καλέσουμε επιπρόσθετο προσωπικό θα το κάνουμε. Λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη αυτές τις προειδοποιήσεις, ότι ο καιρός δυνητικά είναι επικίνδυνος λόγω των καιρικών φαινομένων», συμπλήρωσε.

Ο κ. Κεττής είπε ότι πρέπει ο κόσμος να προσπαθεί να μην εκτίθεται σε περιβαλλοντικούς κινδύνους, να αποφεύγει τις άσκοπες μετακινήσεις, να ενημερώνεται από την Αστυνομία μέσω των ΜΜΕ ποιοι δρόμοι είναι επικίνδυνοι και ποιοι όχι, ποιοι είναι προσβάσιμοι και ποιοι όχι, να αποφεύγει να εισέρχεται σε δρόμους οι οποίοι είναι πλημμυρισμένοι, δεν ξέρει τα όρια του δρόμου και δεν βλέπει το οδόστρωμα, να αποφεύγει λόγω των έντονων ανέμων να σταθμεύει κάτω από δέντρα ή κάτω από ηλεκτρικά καλώδια ή πυλώνες της ηλεκτρικής, να στερεώνει οποιαδήποτε αντικείμενα τα οποία πιθανότητα να παρασυρθούν από τους σφοδρούς ανέμους είτε αυτά τα αντικείμενα είναι στην οικία του είτε είναι σε οικοδομές.

Συμβουλεύει, επίσης, όπως να στερεώνονται τέντες ή ταμπέλες που πιθανότατα να υπάρχουν σε καταστήματα, ούτως ώστε να μην παρασύρονται εύκολα από τους σφοδρούς ανέμους.

«Ένα έντονο φαινόμενο που διαπιστώσαμε σήμερα με τον Διευθυντή ήταν ότι κατά την πορεία μας προς την Πάφο, υπήρχαν έντονοι κάθετοι άνεμοι πάνω στις αερογέφυρες του αυτοκινητόδρομου και οι οδηγοί πρέπει να είναι πολλά προσεχτικοί όταν διέρχονται από αερογέφυρες διότι είναι κάθετος ο άνεμος πάνω στις αερογέφυρες λόγω των κοιλάδων», σημείωσε.

Όσον αφορά τις πλημμύρες, ο κ. Κεττής συμβουλεύει τον κόσμο να ελέγχουν τις υδρορροές των σπιτιών τους ότι δεν είναι φραγμένες, να κάνουν έλεγχο έξω τους οχετούς του δρόμου και αν δουν ότι είναι φραγμένος να ενημερώνουν, - αν δεν μπορούν να τον καθαρίσουν οι ίδιοι-, την αρμόδια τοπική αρχή, να ελέγχουν ότι οι αντλίες στους υπόγειους ή ημι-υπόγειους χώρους που διαθέτουν τα σπίτια τους είναι σε καλή λειτουργία, είναι ικανές να βγάλουν τα όμβρια ύδατα, να ελέγχουν τα περιτοιχίσματα της κατοικίας τους ότι είναι κλειστά.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X