ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σαρωτικό πέρασμα του ανεμοστρόβιλου – Όσο περνά η ώρα φαίνεται η καταστροφή (pics,vid)

Νέο βίντεο από την «επέλαση» - Βροχερός και σήμερα ο καιρός

Με το καλημέρα οι κάτοικοι στους Αγίους Τριμιθιάς ξεκίνησαν να καταγράφουν τις ζημίες που άφησε πίσω του ο ανεμοστρόβιλος της Κυριακής (21/10).

Νέα ενημέρωση:

Νέα ενημέρωση από την Reaction Cyprus αναφέρει ότι όσο περνά η ώρα τόσο περισσότερο φανερώνεται το μέγεθος της καταστροφής.

«Όσο περνάει η ώρα φανερώνεται το μέγεθος της καταστροφής στην περιοχή των Αγίων Τριμιθιας από τον ανεμοστρόβιλο. Δεκάδες άτομα της ΑΗΚ, της Επαρχιακής Διοίκησης και οι κάτοικοι προσπαθούν να επιδιορθώσουν τις ζημιές από δεκάδες υποστατικά!»

 


Λεμεσός: Έξαλλος 17χρονος χτύπησε λοχία μέσα στο Τμήμα


Με ανάρτηση της η Reaction Cyprus, τονίζει ότι το μέγεθος της καταστροφής δείχνει το φως της ημέρας .

«Το πρώτο φως της ημέρας δείχνει το μέγεθος της καταστροφής στους Αγίους Τριμιθιας από τον ανεμοστρόβιλο. Επί ποδός η Επαρχιακή Διοίκηση ενώ εθελοντές του #REACTION είναι ήδη στη περιοχή για να παράσχουν κάθε δυνατή βοήθεια».


Τι είναι ο ανεμοστρόβιλος; - Πως δημιουργείται (pics,vid)


 

Να σημειωθεί ότι το έργο των κατοίκων, των εθελοντών και των αρμόδιων αρχών δυσκολεύει το πρόβλημα ηλεκτροδότησης.


Αυτές είναι οι περιοχές χωρίς ρεύμα σε Λευκωσία και Λεμεσό - Πίνακας


 Με ανακοίνωση του το Κοινοτικό Συμβούλιο Παλιομετόχου καλεί τους κατοίκους της περιοχής οι οποίοι υπέστησαν ζημιές να επικοινωνήσουν.

«Παρακαλούνται όσοι κάτοικοι της κοινότητας υπέστησαν ζημιές λόγω του χθεσινού ανεμοστρόβιλου, να επικοινωνήσουν στα γραφεία του Κοινοτικού Συμβουλίου Παλιομετόχου».

 

Ανακοίνωση Υπουργείου Εσωτερικών για τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τις περιοχές Παλαιομετόχου και Αγίων Τριμιθιάς στη Λευκωσία

Οι Υπηρεσίες της Επαρχιακής Διοίκησης όπως και συνεργεία της Πολιτικής Άμυνας, βρίσκονται από χθες το απόγευμα στις πληγείσες περιοχές του Παλαιομετόχου και Αγίων Τριμιθιάς, αμέσως, μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τις περιοχές αυτές. Οι Υπηρεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών σε συνεργασία και με άλλες κρατικές υπηρεσίες, παρέχουν κάθε δυνατή βοήθεια στους πληγέντες κατοίκους της περιοχής και συνδράμουν στην αποκατάσταση των ζημιών, το ενωρίτερο δυνατό.

Γίνονται, επίσης, διευθετήσεις από την Πολιτική Άμυνα, για προσωρινή φιλοξενία σε ξενοδοχεία, για όσους κατοίκους είναι αδύνατο, λόγω ζημιών, να παραμείνουν στις κατοικίες τους.

Τα συνεργεία του Υπουργείου Εσωτερικών, σε συνεργασία και με άλλες κρατικές Υπηρεσίες έχουν αρχίσει έλεγχο του βαθμού επικινδυνότητας των υποστατικών της περιοχής και θα ξεκινήσουν από σήμερα πρωί καταγραφή και εκτίμηση των ζημιών, για παροχή οικονομικής ή άλλης βοήθειας που θα αποφασισθεί.

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνος Πετρίδης βρίσκεται σε επικοινωνία με τους κοινοτάρχες των δύο κοινοτήτων και επισκέφθηκε χθες την κοινότητα Αγίων Τριμιθιάς όπου σημειώθηκαν και οι περισσότερες ζημιές.

Η μανία με την οποία χτύπησε ο ανεμοστρόβιλος την περιοχή φαίνεται και στα βίντεο τα οποία έχουν κατακλίσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 Βίντεο από Kitasweather

Πρόγνωση μετεωρολογικής υπηρεσίας

Σήμερα θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες μέσες και ψηλές νεφώσεις. Από το μεσημέρι και μετά νεφώσεις που θα πυκνώνουν ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές κυρίως στα ορεινά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, αρχικά ασθενείς 3 μποφόρ και αργότερα, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, για να καταστεί σταδιακά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 30 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 29 στα νότια και τα δυτικά παράλια, γύρω στους 27 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 20 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε θα παρατηρούνται αυξημένες μέσες και ψηλές νεφώσεις, ενώ πιθανό να σημειωθούν ελαφρές βροχές, κυρίως στα ορεινά και βόρεια παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά και τοπικά στα νότια παράλια θα καταστούν σταδιακά μέτριοι 4 και παροδικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη, για να καταστεί αργότερα, στα ανατολικά, μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 19 στα δυτικά και τα βόρεια παράλια, γύρω στους 22 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 12 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X