ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σάρωσε στο πέρασμα της η Πυρκαγιά - Τεράστια οικονομική ζημιά

Ξεπερνά τις 200 χιλιάδες ευρώ

Ξεπερνά τα 200 χιλιάδες ευρώ η ζημιά που προκλήθηκε από πυρκαγιά που ξέσπασε σε υποστατικό στη Ξυλοτύμπου, έδαφος των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας, από την οποία κάηκαν χίλιες πάλες σανού, το υποστατικό και ο εξοπλισμός του.

Όπως δήλωσε στο ο Βοηθός Αστυνομικός Διευθυντής των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας, Αντρέας Πιτσιλλίδης, «γύρω στις 10.05 χθες βράδυ λήφθηκε τηλεφώνημα στον Αστυνομικό Σταθμό Δεκέλειας για πυρκαγιά σε υποστατικό με πάλες σανού, στη κτηνοτροφική περιοχή Ξυλοτύμπου. Αμέσως ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία των Βάσεων, η οποία ανταποκρίθηκε με δύο οχήματα».

Πρόσθεσε ότι «φτάνοντας στη σκηνή τα μέλη της Υπηρεσίας αντίκρισαν ένα μεγάλο υποστατικό γεμάτο με στρογγυλές πάλες σανού το οποίο φλεγόταν. Δύο πυροσβεστικά οχήματα της Δημοκρατίας μετέβησαν στη σκηνή και βοήθησαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς».

Σημείωσε ότι «οι προσπάθειες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για κατάσβεση της πυρκαγιάς συνεχίστηκαν καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας μέχρι και τις πρώτες πρωϊνές ώρες σήμερα. Στην προσπάθεια των πυροσβεστών συνέδραμαν αρκετοί χωριανοί και γεωργοκτηνοτρόφοι της περιοχής με τη χρήση εκσκαφέων και ανυψωτήρων fork lift, ενώ μετακινήθηκαν πάλες σανού προκειμένου να βοηθηθεί η κατάσβεση της πυρκαγιάς».

Σύμφωνα με τον κ. Πιτσιλλίδη «η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο τις πρώτες πρωϊνές ώρες σήμερα, ωστόσο στην περιοχή παραμένει μέχρι αυτή την ώρα Πυροσβεστικό όχημα των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας, μέχρις ότου η φωτιά κατασβεστεί πλήρως. Μέχρι αυτή τη στιγμή καίγονται πάλες σανού και αναμένεται ότι θα χρειαστεί ακόμα λίγος χρόνος μέχρι την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς», ανέφερε.

Σημείωσε ακόμα ότι «με βάση τις εκτιμήσεις του 45χρονου Ελληνοκύπριου ιδιοκτήτη της φάρμας κάηκαν περίπου χίλιες πάλες σανού, ενώ το υποστατικό μέσα στο οποίο βρίσκονταν οι πάλες σανού και ο εξοπλισμός του, κάηκε ολοσχερώς. Με βάση τις εκτιμήσεις του ιδιοκτήτη η αξία των ζημιών υπολογίζεται πέραν των 200 χιλιάδων ευρώ».

Απαντώντας σε ερώτηση ο κ. Πιτσιλλίδης είπε πως «μέλη της Αστυνομίας των Βρετανικών Βάσεων βρίσκονται ακόμα στη σκηνή και μαζί με ειδικούς της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας των Βάσεων περισυνέλεξαν τεκμήρια, τα οποία θα σταλούν για επιστημονικές εξετάσεις. Η Αστυνομία συγκεντρώνει επίσης μαρτυρικό υλικό, ενώ τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν μέχρι στιγμής άγνωστα και εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα» μη αποκλειομένης και της εγκληματικής ενέργειας.

Την υπόθεση εξετάζουν ο Αστυνομικός Σταθμός και η Πυροσβεστική Υπηρεσία των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X