ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σάλος με τον Τ/κ δάσκαλο που πήρε Τουρκικό εγχειρίδιο σε δημοτικό στη Λεμεσό

Λήφθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα, λένε οι Αρμόδιοι

Τουρκικό εγχειρίδιο προσπάθησε να χρησιμοποιήσει κατά τη διδασκαλία του σε Ελληνοκύπριους μαθητές δημοτικού σχολείου στη Λεμεσό, Τουρκοκύπριος Δάσκαλος.

Το θέμα που ήρθε σήμερα στην επιφάνεια προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.

Μιλώντας στο Σίγμα και την εκπομπή «Μεσημέρι και κάτι», ο Α’ λειτουργός Εκπαίδευσης, Κώστας Χαμπιαούρης, τόνισε πως δεν προκλήθηκε καμία ανησυχία καθώς διαπιστώθηκε η πρόθεση του τ/κ δασκάλου από την πρώτη στιγμή και λήφθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα για ν’ αποσυρθεί άμεσα το εγχειρίδιο από το σχολείο.

Εξήγησε ότι ο τ/κ δάσκαλος πήρε το τουρκικό εγχειρίδιο στο σχολείο, με δική του πρωτοβουλία και πως «όταν στάθμευσε στο χώρο του σχολείου, τον είδε ο διευθυντής, τον ρώτησε τι είναι το βιβλίο και ζήτησε να το μελετήσει. Αφού διαπίστωσε ότι πρόκειται για τουρκικό εγχειρίδιο μη εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας, τόνισε στον τ/κ εκπαιδευτικό ότι δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά τέτοιου είδους εγχειρίδια».

Συμπλήρωσε πως ενημερώθηκαν όλες οι αρμόδιες Αρχές, ενώ ο Υπουργός Παιδείας με ρητές εντολές του, ζήτησε όπως αποσυρθεί άμεσα το εν λόγω εγχειρίδιο αλλά και να διενεργηθεί έλεγχος ούτως ώστε να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν ανάλογα με εγκεκριμένα βιβλία στα σχολεία.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X