ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ρετρό: Πως αυτή η φωτογραφία συνδέεται με τον ΑΠΟΕΛ

Ελήφθη στα κατεχόμενα, αλλά κουβαλά μια πολύ ιδιαίτερη αθλητική ιστορία

Μια ρετρό φωτογραφία από τις... «ασπρόμαυρες» δεκαετίες, κοινοποιεί ο γνωστός αθλητικογράφος, Σάββας Κοσιάρης, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στα social media.

Το εν λόγω αυτοκίνητο, ένα Austin του 1958, όπως αναφέρει ο κ. Κοσιάρης, παραχωρήθηκε από τον ιδιοκτήτη του, Γρηγόρη Καζαντζή, ως δανεικό, στον τότε άσο της Δόξας Δράμας, Τάκη Λουκανίδη, ο οποίος φόρεσε για λίγο καιρό την φανέλα του ΑΠΟΕΛ, για να διευκολύνεται στις μετακινήσεις του στην Κύπρο.

Ο νοσταλγικός χαρακτήρας της φωτογραφίας, ωστόσο, δεν σταματά εδώ, καθώς ξυπνά πολλές αναμνήσεις, στους ανθρώπους που έζησαν την όμορφη Κύπρο μας στην ολότητά της, πριν από την τουρκική εισβολή: η φωτογραφία ελήφθη στην κατεχόμενη Μύρτου.

Η δημοσίευση του Σάββα Κοσιάρη:

«Η φωτογραφία που δημοσιεύουμε κουβαλά τέσσερις ιστορίες. Οι τρεις αποτυπώνονται ήδη στο μαύρο και το άσπρο της που όταν σμίξουν με την καρδιά, παίρνουν χρώματα πολλά και όμορφα μιας άλλης εποχής.

Η πρώτη ιστορία είναι ο χώρος όπου σταθμεύει το αυτοκίνητο… Η αγαπημένη Μύρτου που μας λείπει…

Μας λείπει πολύ και ο οδηγός και ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου, ο σεβαστός, αγαπημένος κι αξέχαστος Γρηγόρης Καζαντζής…

Η τρίτη ιστορία είναι το ίδιο το αυτοκίνητο… Austin του 1958 και με αριθμό εγγραφής ΑΑ50… Κι αν ρωτούσαμε τον αείμνηστο Γρηγόρη θα μας έλεγε ότι το ΑΑ είναι τα αρχικά του ΑΠΟΕΛ και ξανά ΑΠΟΕΛ! Η τέταρτη ιστορία είναι αθέατη αλλά και άγνωστη στους πολλούς.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ήταν αυτό που «μετέφερε» τον μεγάλο άσσο Τάκη Λουκανίδη, το 1961, από τη Δόξα Δράμας στον Παναθηναϊκό!!! Γιατί ο Τάκης Λουκανίδης (που έφυγε από τη ζωή την Πέμπτη) είχε έρθει στην Κύπρο το 1960 και φορούσε φιλικά τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ, για να αποδεσμευτεί με βάση τους τότε κανονισμούς από τη Δόξα, ώστε επιστρέφοντας στην Αθήνα να είναι ελεύθερος να εγγραφεί στον Παναθηναϊκό. Κι όσο ήταν στην Κύπρο οδηγούσε αυτό το αυτοκίνητο που με αγάπη του παραχώρησε ο Γρηγόρης Καζαντζής.

Από τότε θυσιαζόταν για το σύλλογο που λάτρεψε και υπηρέτησε για δεκαετίες, με αφοσίωση και ήθος, ο Γρηγόρης. Περισσότερα στην εκπομπή «Αθλητισμός και Πολιτισμός» στο αθλητικό ραδιόφωνο της Κύπρου, ΣΠΟΡ FM 95.0, το Σάββατο 13 Ιανουαρίου από τις 10 πμ-12μ. (Ευχαριστώ τον Γιώργο Καζαντζή για την παραχώρηση της φωτογραφίας, ενισχύοντας έτσι τα ιστορικά στοιχεία που μου είχε μεταφέρει σε ανύποπτο χρόνο, ο πατέρας του Γρηγόρης Καζαντζής)».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X