ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πυρκαγιά Πύργου: Αυτά είναι τα σημάδια του εμπρησμού

Γιατί θεωρείται ύποπτος ο 35χρονος συλληφθέντας

Έκταση 30 εκταρίων πυκνού πευκοδάσους κατέκαυσε η πυρκαγιά που, όπως όλα δείχνουν, τέθηκε κακόβουλα, το απόγευμα της Πέμπτης, στο δάσος παρά τον Πάνω Πύργο Τυλληρίας. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο 15 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα.

Διαβάστε, επίσης: Λεπτό προς λεπτό η μάχη με την πύρινη λαίλαπα

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου του Τμήματος Δασών, Ανδρέα Χρήστου, η πυρκαγιά εντοπίστηκε γύρω στις 18:15' από το δασικό πυροφυλάκιο της περιοχής. Αμέσως, δόθηκε μήνυμα και άρχισε η μεγάλη επιχείρηση για την κατάσβεσή της.

Όπως ανέφερε ο κ. Χρήστου, στην περιοχή επιχείρησαν 40 οχήματα του Τμήματος Δασών, από όλη την Κύπρο, καθώς και δέκα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της ΕΜΑΚ, της Πολιτικής Άμυνας και του Ταμείου Θήρας. Τις προσπάθειές τους συνέδραμε και όχημα της Ιεράς Μονής Κύκκου. Συνολικά, πρόσθεσε, επιχείρησαν 250 άνδρες.

Σύμμαχος των επίγειων μέσων ήταν τα δύο αεροπλάνα και τα δύο ελικόπτερα πυρόσβεσης. Μάλιστα, τα δύο ελικόπτερα συνεχίζουν και σήμερα τις επιχειρήσεις για την αποφυγή δυσάρεστων εκπλήξεων, ενώ στην περιοχή παραμένουν και ισχυρές δυνάμεις για την ασφάλεια της περιοχής.

Τα σημάδια της κακόβουλης ενέργειας

Όπως επεσήμανε ο κ. Χρήστου, τα σημάδια που παραπέμπουν σε κακόβουλη ενέργεια, είναι τρία: α) στο σημείο απ' όπου ξεκίνησε η φωτιά, δεν υπάρχει ανθρώπινη δραστηριότητα, ούτε περνούν οχήματα, β) δεν υπάρχει γεωργική δραστηριότητα και γ) πρόκειται για σημείο, επιλεγμένο ώστε η πυρκαγιά να εξαπλωθεί πολύ γρήγορα.

Ως ύποπτος συνελήφθη ένας άντρας 35 ετών, εναντίον του οποίου υπάρχουν υποψίες ότι επιχείρησε να εκδικηθεί για την μή πρόσληψή του ως δασοπυροσβέστης.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X