ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έτσι ξεκίνησε η πυρκαγιά στα Λιβάδια (Pics, Vid)

Πυκνοί μαύροι καπνοί κάλυψαν την περιοχή

Από εργασίες που διεξάγονταν στον εξωτερικό χώρο, φαίνεται να ξεκίνησε η πυρκαγιά σε εργοστάσιο αποσυναρμολόγησης οχημάτων και παρακείμενη αποθήκη με εξαρτήματα, στα Λιβάδια της επαρχίας Λάρνακας.

Το εργοστάσιο και η αποθήκη βρίσκονται κοντά στον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας – Αγίας Νάπας, στην έξοδο των Λιβαδιών και η περιοχή γέμισε από πυκνούς μαύρους καπνούς.

Η πυρκαγιά που ξεκίνησε γύρω στις 12 το μεσημέρι τέθηκε υπό έλεγχο λίγο πριν τις δύο το μεσημέρι, ενώ κατά διαστήματα ακούγονταν εκρήξεις από τα εύφλεκτα υλικά που υπήρχαν στην αποθήκη.

Από την πυρκαγιά η αποθήκη φαίνεται να έχει καταστραφεί ολοσχερώς ενώ ζημιές προκλήθηκαν και στον εξωτερικό χώρο της.

Ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκος Τράγκολας ανέφερε ότι «ήταν μια δύσκολη επιχείρηση για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση που είχε δημιουργηθεί. Είχαν κινητοποιηθεί δυνάμεις από τη Λάρνακα, την ΕΜΑΚ, τους Πυροσβεστικούς Σταθμούς Υπαίθρου της Νήσου και του Ξυλοφάγου για να ενισχύσουν την προσπάθεια των Πυροσβεστικών οχημάτων της Λάρνακας, αφού υπήρχε πρόβλημα ανεύρεσης νερού για διοχέτευση στα πυροσβεστικά οχήματα».

Πρόσθεσε ότι «συνολικά οκτώ οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας επιχείρησαν για κατάσβεση της πυρκαγιάς, με αποτέλεσμα να αποφευχθεί η επέκταση της σε συσσωρευμένους σωρούς από εξαρτήματα που υπάρχουν στον περιβάλλοντα χώρο. Η πυρκαγιά περιορίστηκε στο χώρο μέσα στον οποίο υπήρχαν αποθηκευμένα όλα αυτά τα ανταλλακτικά αυτοκινήτου, που ήταν αρκετά αναφλέξιμα και γι’αυτό ολόκληρος ο εξωτερικός χώρος καιγόταν».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Τράγκολας είπε πως «αξιολογούμε μαζί με την Αστυνομία κάποιες πρώτες πληροφορίες, οι οποίες αναφέρουν ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από τον εξωτερικό χώρο και διερευνάται το ενδεχόμενο προφανώς να γίνονταν ορισμένες εργασίες και η φωτιά να ξεκίνησε από αυτές τις εργασίες. Αυτή είναι μια πρώτη πληροφορία και είναι η διερεύνηση της πρώτης αφορμής από την οποία φαίνεται να ξεκίνησε η πυρκαγιά».

Ερωτηθείς κατά πόσον από τη πυρκαγιά κινδύνευσαν άτομα, απάντησε αρνητικά και σημείωσε πως με την άφιξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας «το προσωπικό της επιχείρησης βρισκόταν στον εξωτερικό χώρο».

Σε άλλη ερώτηση ο Μάρκος Τράγκολας απάντησε πως «τα αποτελέσματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας φαίνονται από μόνα τους. Φέτος είχαμε μια πολύ καλή χρονιά και ευχόμαστε να συνεχίσει εν αναμονή και βροχοπτώσεων που θα μας βοηθήσουν περισσότερο στο να ανασυνταχθούμε με τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου και να αποτραβήξουμε προσωπικό από τους Σταθμούς Υπαίθρου ενισχύοντας ακόμα περισσότερο τις πόλεις»

Περισσότερα σε λίγο...

 

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση