ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πυρκαγιά Καπέδων: Χειροπέδες σε κάτοικο της κοινότητας

Σε δύο μέτωπα η πυρκαγιά

Συνελήφθη χθες με δικαστικό ένταλμα και τέθηκε υπό κράτηση 48χρονος, για διευκόλυνση των ανακρίσεων, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση πρόκλησης πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 48χρονος είναι κάτοικος Καπέδων.


Καπέδες: Βίντεο και φωτογραφίες από την μάχη με τις φλόγες


Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε γύρω στις 10 χθες το πρωί στην περιοχή Καπέδων και κατέκαψε έκταση με πεύκα, 30 περίπου εκταρίων. 

Ο Αστυνομικός Σταθμός Λακατάμιας διερευνά την υπόθεση.

Η ανακοίνωση του Τμήματος Δασών

Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι σήμερα Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018, στις 10:00 π.μ. εκδηλώθηκαν δύο δασικές πυρκαγιές στους Καπέδες.

Η πυρκαγιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο στις 16:30 αφού έκαψε περίπου 70 εκτάρια ιδιωτικού πευκοδάσους.


Λεμεσός - Νέα τραγωδία: Νεκρή η γυναίκα που παρασύρθηκε από όχημα


Για την κατάσβεσή της από εδάφους εργάστηκαν 200 άτομα προσωπικό του Τμήματος Δασών με 30 πυροσβεστικά οχήματα, 20 άτομα της Πολιτικής Άμυνας με 5 πυροσβεστικά οχήματα, 12 άτομα της Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας με 3 πυροσβεστικά οχήματα, 6 άτομα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 2 πυροσβεστικά οχήματα, ένα πυροσβεστικό όχημα της Ιεράς Μονής Μαχαιρά και υπάλληλοι της Επαρχιακής Διοίκησης Λευκωσίας με βυτιοφόρα οχήματα.

Από αέρος συνέδραμαν συνολικά επτά πτητικά μέσα ο συντονισμό των οποίων έγινε μέσω του Σχεδίου Ίκαρος. Συγκεκριμένα από αέρος επιχειρούσαν τα δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα του Τμήματος Δασών, τα δύο εκμισθωμένα ελικόπτερα της Δημοκρατίας, δύο ελικόπτερα της Αστυνομίας και ένα των Βρετανικών Βάσεων.

Πολύ σημαντική ήταν και η συμβολή εθελοντικών ομάδων. Συγκεκριμένα συμμετείχαν οργανωμένοι εθελοντές από τις ομάδες REACTION, ΕΤΕΑ και την Ιερά Μονή Μαχαιρά, εθελοντές κάτοικοι της κοινότητας και άλλοι ευαισθητοποιημένοι πολίτες - εθελοντές.

Τα αίτια πρόκλησής της διερευνώνται από την Αστυνομία.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X