ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ψευδές δημοσίευμα σπέρνει τον πανικό για κρούσματα ελονοσίας σε δημόσιο νοσηλευτήριο

Λαμβάνει νομικά μέτρα το Υπουργείο Υγείας

Σε καταγγελία στην Αστυνομία προχωρεί ο Υπουργός Υγείας, Γιώργος Παμπορίδης, εναντίον ηλεκτρονικής ιστοσελίδας η οποία, όπως είπε, κατασκεύασε και διαδίδει συνειδητά την είδηση «για τάχα περιστατικό ή περιστατικά ελονοσίας στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας» διασπείροντας ψευδής δηλώσεις.

«Θα ήθελα να καυτηριάσω με έντονο τρόπο δημοσίευμα που είδε το φως της δημοσιότητας και μιλά για τάχα περιστατικό ή περιστατικά ελονοσίας στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας», είπε ο Υπουργός Υγείας σε εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας τους οποίους κάλεσε στο Γραφείο του το απόγευμα.

«Θέλω να είμαι ξεκάθαρος ότι είναι ψευδής δήλωση και αυτή η ιστοσελίδα που την κατασκεύασε και την διαδίδει συνειδητά διασπείρει ψευδής δηλώσεις και επιχειρεί να σπείρει τον πανικό για ένα ανύπαρκτο θέμα. Ελονοσία ούτε υπάρχει ούτε υπήρξε στα νοσοκομεία μας», σημείωσε ο Υπουργός Υγείας.

Πρόσθεσε ότι «θα υπάρξει συνέχεια σε αυτό το θέμα και δεν θα μείνει αναπάντητη αυτή η κίνηση αυτής της ιστοσελίδας» ενώ ερωτηθείς ποια τα επόμενα βήματα είπε ότι «θα κάνω καταγγελία στην Αστυνομία».

Συνέχισε λέγοντας πως «θέλω να είμαι κατηγορηματικός και να καλέσω όλους, είτε είναι πολιτικοί, είτε είναι δημοσιογράφοι που δεν βρίσκουν τι άλλο να κάνουν, να σταματήσουν τον κανιβαλισμό εις βάρος της δημόσιας υγείας και του πόνου των συνανθρώπων μας που χρειάζονται καθημερινά τις υπηρεσίες των δημοσίων νοσηλευτηρίων».

Σας διαβεβαιώ, είπε ο Γιώργος Παμπορίδης, «ότι γίνεται το παν για να μπορέσουμε να βελτιώσουμε τις συνθήκες της καθημερινότητας μέχρις ότου να αποδώσει καρπούς η μεταρρύθμιση την οποία σχεδιάσαμε, πιστέψαμε και υποστηρίξαμε πλήρως». Ο Υπουργός Υγείας δήλωσε πως αντιλαμβάνεται πλήρως το γεγονός ότι είμαστε σε προεκλογική εκστρατεία, «κάποιοι από εμάς», όπως, επίσης αντιλαμβάνεται, «ότι τα πάθη βρίσκονται σε έξαρση σε τέτοιες περιόδους», όπως ο ίδιος είπε.

Πρόσθεσε ότι «είναι και θεμιτό ο κάθε ένας που επιθυμεί να αναδείξει τις θέσεις του επί συγκεκριμένων θεμάτων να χρησιμοποιεί κάποιες φορές υπερβάλλοντα ζήλο και να οδηγείται σε κάποιες άδικες διαπιστώσεις». «Όλα αυτά είναι αποδεκτά και θεμιτά», είπε ο Υπουργός Υγείας.

Διατύπωσε «παράπονο ότι σε μία φάση που όλες οι υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας εστιάζουν στην προσπάθεια μεταρρύθμισης όπως αυτή εγκρίθηκε από την Βουλή των Αντιπροσώπων τον περασμένο Ιούνιο κάποιοι πλήττουν το κύρος και την αξιοπιστία των δημοσίων νοσηλευτηρίων και υποβαθμίζουν ηθελημένα ή όχι, και είμαι βέβαιος ότι είναι όχι – το κύρος και την προσπάθεια των επαγγελματιών υγείας».

« Σε μια φάση που έχει καταβληθεί τεράστια προσπάθεια ώστε με την βοήθεια όλων των επαγγελματιών υγείας να συμπορευθούμε για την βελτίωση των συνθηκών εργασίας όλων προκειμένου να αισθανθούν οι ίδιοι οι πολίτες και ασθενείς που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες υγείας την αλλαγή στην καθημερινότητά τους και μέχρις ότου να αποδώσει πλήρως η μεταρρύθμιση της αυτονόμησης των δημοσίων νοσηλευτηρίων και του Γενικού Σχεδίου Υγείας είναι πολύ άδικο για όλο αυτό τον κόσμο να δέχεται πισώπλατες μαχαιριές» είπε ο Υπουργός Υγείας.

Είπε ότι πίσω από τις πισώπλατες μαχαιριές υπάρχουν άτομα «τα οποία είμαι βέβαιος χωρίς να είναι αυτή η στόχευσή τους, πλήττουν το κύρος και την αξιοπιστία των δημοσίων νοσηλευτηρίων και υποβαθμίζουν ηθελημένα ή όχι, και είμαι βέβαιος ότι είναι όχι – το κύρος και την προσπάθεια των επαγγελματιών υγείας».

Οι επαγγελματίες υγείας, σημείωσε, «καθημερινά με τεράστια αυταπάρνηση επιτυγχάνουν πολύ σημαντικό έργο σε συνθήκες τις οποίες οι πολιτεία δεν τους τις έκανε εύκολα και αυτό το κράτος διαχρονικά δεν μερίμνησε για να αλλάξουν τα πράγματα».

Όπως είπε ο Υπουργός Υγείας, «τώρα λοιπόν που όλοι μαζί με την ψήφιση των τελευταίων Νόμων, θέσαμε τον στόχο, παρακαλώ όλους τους πολιτικούς είτε είναι υποψήφιοι είτε όχι, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην προβαίνουν σε αφορισμούς, μηδενιστικές διατυπώσεις που απαξιούν στο τέλος της μέρας, πλήρως, το έργο που επιτελείται στα δημόσια νοσηλευτήρια».

«Πιστέψτε με είναι σημαντικότατο αυτό το έργο και είναι κρίμα με αφορμή περιστατικά τα οποία πολλές φορές είναι τρανταχτά ή με αφορμή κάποιες επισκέψεις σε χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας του δημοσίου να απαξιώνονται και κάποιες φορές να συκοφαντούν και παρακαλώ πάρα πολύ να είμαστε όλου πολύ προσεκτικοί», δήλωσε ο κ. Παμπορίδης.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X