ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΠΣΕΜ - «Κακόγουστο αστείο οι δηλώσεις Χαμπιαούρη για τα ΚΙΕ»

Στην αντεπίθεση οι μαθητές

«Μόνο κακόγουστο αστείο», αναφέρει η Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών (ΠΣΕΜ) «μπορεί να θεωρηθούν οι δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστα Χαμπιαούρη, για ενίσχυση των Κρατικών Ινστιτούτων Επιμόρφωσης (ΚΙΕ) για να δίνονται δωρεάν μαθήματα το απόγευμα, καθώς είναι η παρούσα κυβέρνηση που υποβάθμισε τα Ολοήμερα Σχολεία και διέλυσε τα ΚΙΕ».

Σε ανακοίνωσή της η ΠΣΕΜ εκφράζει επίσης για ακόμη μια φορά τη διαφωνία της για τις εξετάσεις ανά τετράμηνο, σημειώνοντας ότι «ο θεσμός αυτός θα ενισχύσει την παραπαιδεία αντί να τη μειώσει, ενώ με τις εξετάσεις ανά τετράμηνο θα τρέχουμε ακόμη περισσότερο στα φροντιστήρια για να πάρουμε καλό βαθμό στην εξέταση».

Προσθέτει ότι «ως ΠΣΕΜ, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις για ένα σχολείο που θα μας παρέχει ολόπλευρη μόρφωση και κριτική σκέψη ενάντια στο σχολείο του ατομικισμού και της βαθμοθηρίας».

Καταλήγοντας αναφέρει ότι «το σχολείο σήμερα χαρακτηρίζεται από άγχος, παραπαιδεία και εξοντωτικό κυνήγι βαθμών, πράγμα που απέχει κατά πολύ από το ανθρώπινο και δημοκρατικό σχολείο της κριτικής σκέψης και της ολόπλευρης μόρφωσης το όποιο διεκδικούμε».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση