ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πρώην καλαθοσφαιριστής των Κυπριακών γηπέδων καταζητείται για απάτη εκατομμυρίων

Φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση του 70χρονου επιχειρηματία

Ο πρώην καλαθοσφαιριστής του ΑΠΟΕΛ, της ΑΕΛ και του Απόλλωνα Λεμεσού, Ιορδάνης Κωστέκογλου, είναι ο ένας εκ των δύο καταζητουμένων, για την υπόθεση απάτης εναντίον του 70χρονου στην Λεμεσό.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λεμεσού, ο Κωστέκογλου και ο φερόμενος ως συνεργός του, φέρεται ότι θα αναλάμβαναν να διασφαλίσουν αναδιάρθρωση και μείωση των δανείων του του 70χρονου επιχειρηματία.

Όπως δήλωσε ο κ. Βασιλείου, "καταγγέλθηκε από 70χρονο ότι μεταξύ 2016-2017, δυο Ε/κ ηλικίας 44 και 64 χρόνων, με ψευδείς παραστάσεις και πλαστά έγγραφά, κατάφεραν να του αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των 2. 122,000 ευρώ".

Συγκεκριμένα, πρόσθεσε "του υποσχέθηκαν αναδιάρθρωση και μείωση των δανείων του, παρουσιάζοντας του πλαστά έγγραφα και αποδείξεις άλλων τραπεζών".

Ο Κωστέκογλου υπήρξε μέλος της Κυπριακής Ομάδας Καλαθοσφαίρισης το 2001:

Εμπλοκή και στο σκάνδαλο της ΣΠΕ Αγίας Φύλας

Το 2015, ο Κωστέκογλου είχε απασχολήσει την Αστυνομία και με την εμπλοκή του στο σκάνδαλο της ΣΠΕ Αγίας Φύλας, με την Αστυνομία να τον αναζητεί για τρεις ημέρες και με τον ίδιο να καταφέρνει να κρύβεται καλά, σε συγκεκριμένο παραλιακό ξενοδοχείο της Λεμεσού, για το μικρό αυτό διάστημα.

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, που επικαλείτο το ΚΥΠΕ, ο 44χρονος σήμερα είχε δώσει ψεύτικο όνομα στο ξενοδοχείο όπου διέμενε, ενώ είχε ξυρίσει το κεφάλι του και άφησε γενειάδα, σε μια προσπάθεια να μην αναγνωριστεί, αφού τα στοιχεία του και η φωτογραφία του είχαν δοθεί στη δημοσιότητα από την Αστυνομία.

Ο Κωστέκογλου ήταν διευθυντής στην εταιρεία ανάπτυξης γης του 54χρονου επιχειρηματία και μαζί με τους άλλους υπόπτους, φέρεται να εμπλεκόταν σε 22 περιπτώσεις δανείων 9,5 εκατομμυρίων ευρώ, που παραχώρησε η ΣΠΕ χωρίς τις απαιτούμενες εξασφαλίσεις την περίοδο 2006-2009.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X