ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πρόστιμο €10.000 στη Cyta για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πρόκειται για υπόθεση μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης υπαλλήλου σε προσωπικά δεδομένα

Η Επίτροπος Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων Ειρήνη Λοϊζίδου Νικολαϊδου επέβαλε χρηματική ποινή ύψους €10.000 στη Cyta για παράβαση διατάξεων του περί Επεξεργασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Νόμου.

Πρόκειται για υπόθεση μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης υπαλλήλου σε προσωπικά δεδομένα συνδρομητών της Cyta και την κοινοποίησή τους σε τρίτο, μη δικαιούμενο πρόσωπο, κάτι που σύμφωνα με την Επίτροπο θα μπορούσε να αποφευχθεί ή και να αποτραπεί.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση, η διοικητική κύρωση επιβλήθηκε με αποφάσεις της Επιτρόπου στις 20 Οκτωβρίου και 10 Νοεμβρίου, μετά από αυτεπάγγελτη έρευνα που έγινε με αφορμή τα σχετικά δημοσιεύματα στον Τύπο.

«Η επιβληθείσα διοικητική κύρωση αφορούσε στην ευθύνη της Cyta μέσω των πράξεων και παραλείψεών της για τη μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση υπαλλήλου της σε προσωπικά δεδομένα των συνδρομητών της (207 φυσικά και νομικά πρόσωπα σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της) ήτοι των υποκειμένων των δεδομένων και την περαιτέρω επεξεργασία, μέσω της κοινοποίησης σε τρίτο μη δικαιούμενο πρόσωπο των εν λόγω δεδομένων, περιστατικό που ενδεχομένως να μπορούσε να αποφευχθεί και /ή αποτραπεί εάν η CYTA αφαιρούσε και /ή αφαιρούσε έγκαιρα τα δικαιώματα πρόσβασης της υπαλλήλου με την αλλαγή των καθηκόντων της» αναφέρεται.

Η επιβολή της διοικητικής κύρωσης κρίθηκε υπό τις περιστάσεις δικαιολογημένη και ανάλογη της παράβασης των προνοιών του Νόμου, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X