ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 news

Προσοχή - Τι πρέπει να προσέξετε ενόψει εορταστικών διακοσμήσεων

Συμβουλές από την Πυροσβεστική Υπηρεσία

Σε σειρά συμβουλών προβαίνει η Πυροσβεστική Υπηρεσία εν όψει των γιορτών των Χριστουγέννων και των εορταστικών διακοσμήσεων.

Προτρέπει τους πολίτες η διακόσμηση να μη γίνεται με εύφλεκτα υλικά, τα φωτεινά λαμπάκια να μην εφάπτονται εύφλεκτων υλικών, να μην τοποθετείται το χριστουγεννιάτικο δέντρο κοντά σε κουρτίνες, να μην τοποθετείται το χριστουγεννιάτικο δέντρο κοντά σε πόρτες δωματίων ή εξόδων διαφυγής και να στερεώνεται καλά το χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Συμβουλεύει επίσης να χρησιμοποιούνται καλής ποιότητας ηλεκτρικά λαμπάκια, να μην ανάβονται κεριά πάνω στο χριστουγεννιάτικο δέντρο, όταν απουσιάζουν από το σπίτι, να διακόπτουν την παροχή ρεύματος προς τα λαμπάκια, να μην υπερφορτώνουν πολύπριζα με τοποθέτηση πολλών ρευματοληπτών από λαμπάκια και να προσέχουν τον τρόπο τροφοδοσίας με ηλεκτρικό ρεύμα για τυχόν λαμπάκια εξωτερικού χώρου που τοποθετούν. Η εγκατάσταση τους, σύμφωνα με την Πυροσβεστική θα πρέπει να γίνεται από εγκεκριμένο ηλεκτρολόγο.

Καλεί επίσης του πολίτες να μην αφήνουν αναμμένα κεριά όταν απουσιάζουν και αν χρησιμοποιούν κεριά αυτά να τοποθετούνται σε μεταλλικά ή γυάλινα δοχεία καλής ποιότητας. Πληροφορεί ακόμη ότι τα δοχεία αυτά ζεσταίνονται από τη θερμότητα όταν ανάβουν πολλές ώρες με αποτέλεσμα να υπάρχει ο κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς.

Η Πυροσβεστική συστήνει όπως οι πολίτες κρατούν τα κεριά μακριά από παιδιά και κατοικίδια ζώα, μην μετακινούν τα κεριά όταν είναι αναμμένα και προπαντός να μην τα τοποθετούν εκεί όπου υπάρχουν ρεύματα αέρος. Τους προτρέπει να ελέγχουν το φιτίλι πριν το ανάψουν και αν είναι μεγαλύτερο από 1 εκ., να το κόβουν. Συμβουλεύει επίσης σε περίπτωση χρήσης κηροπήγιων, όπως επιλέγουν πάντα το κατάλληλο μέγεθος κεριού.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X