ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Προσοχή! Έστησαν απάτη με πλαστά χαρτονομίσματα

Ο άντρας ζήτησε να προβεί σε αλλαγή συναλλάγματος, κάτι που είχε πράξει και την προηγούμενη μέρα

Καταγγέλθηκε στην Αστυνομία από 59χρονο συνιδιοκτήτη καταστήματος πώλησης αναμνηστικών ειδών και ειδών περιπτέρου στη Λεμεσό ότι, γύρω στις 11.30 σήμερα το πρωί, εισήλθε στο κατάστημα αλλοδαπός άντρας ο οποίος ζήτησε να προβεί σε αλλαγή συναλλάγματος, κάτι που είχε πράξει και την προηγούμενη μέρα.

Ο άγνωστος άντρας, ο οποίος περιγράφεται ως ύψους 1,75μ περίπου, κανονικής σωματικής διάπλασης με γκρίζα κοντά μαλλιά, μουστάκι, ηλικίας 70 περίπου χρόνων, ζήτησε από τον 59χρονο να του αλλάξει το ποσό των 20,000 δολαρίων Αμερικής σε ευρώ και προτιμούσε να πάρει χαρτονομίσματα των €500, σύνολο €16,000. Ο παραπονούμενος του έδωσε 32 χαρτονομίσματα των €500 τα οποία ο δράστης, πήρε στα χέρια του και αφού τα καταμέτρησε, τα έδεσε με λαστιχάκι και τα τοποθέτησε σε ένα από τα δύο τσαντάκια που είχε στην κατοχή του. Ο 59χρονος ζήτησε από αυτόν να του επιστρέψει τα χρήματα μέχρι ο ίδιος να εισπράξει το αντίτιμο ποσό σε δολάρια.

Ο δράστης, έδωσε στον παραπονούμενο το τσαντάκι με τα ευρώ και του ζήτησε να το κρατήσει μέχρι να επιστρέψει με τα δολάρια. Μετά από πάροδο πέντε λεπτών περίπου, ο 59χρονος άνοιξε το τσαντάκι και αντιλήφθηκε ότι η δέσμη που υπήρχε μέσα, αποτελείτο από πλαστά χαρτονομίσματα των €500, αφού αυτά δεν έφεραν αύξοντες αριθμούς ή οποιαδήποτε άλλα χαρακτηριστικά ασφαλείας.

Με αφορμή το πιο πάνω περιστατικό, προτρέπεται το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και υποψιασμένο σε τέτοιου είδους συναλλαγές και είναι καλύτερα και πιο ασφαλές, αυτού του είδους οι συναλλαγές να γίνονται σε τραπεζικά ιδρύματα ή αδειούχα ανταλλακτήρια συναλλάγματος.

Το ΤΑΕ Λεμεσού συνεχίζει τις εξετάσεις.

Πηγή:www.kathimerini.com

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X