ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Χιόνι στο Τρόοδος - Σφοδρή χαλαζόπτωση στις Πλάτρες

Η κατάσταση στο οδικό δίκτυο

Σφοδρή χαλαζόπτωση σημειώνεται στην περιοχή των Πλατρών, ενώ οι δρόμοι από τις Πλάτρες προς το Τρόοδος όπως και οι άλλες ορεινές διαδρομές προς την πλατεία Τροόδους και την κορυφή του Ολύμπου είναι ανοικτοί μόνο για οχήματα με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς ή αντιολισθητικές αλυσίδες.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ από τον Αστυνομικό Σταθμό Πλατρών, το χιόνι στην κορυφή του Ολύμπου είναι στα 25 εκατοστά και στην πλατεία Τροόδους στα 15.

Η κατάσταση στο οδικό δίκτυο 

Συσσώρευση νερού σε διάφορα σημεία στους αυτοκινητόδρομους Λάρνακας – Λευκωσίας και Λεμεσού – Λευκωσίας, ιδιαίτερα στην περιοχή Λυμπιών παρατηρείται, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος υδρολίσθησης των διερχόμενων οχημάτων.

Περαιτέρω, λόγω έντονης βροχόπτωσης, η ορατότητα για τους διερχόμενους οδηγούς οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας – Λευκωσίας είναι περιορισμένη.

Κατολισθήσεις όγκων χώματος και πετρών έχουν σημειωθεί σε διάφορα σημεία στους δρόμους Μαχαιρά – Λαζανιά και Μαχαιρά – Κιονιών.

Οι δρόμοι Πλατρών – Τροόδους, Καρβουνά – Τροόδους και Προδρόμου – Τροόδους είναι ανοικτοί μόνο για οχήματα με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες, ενώ λόγω χαλαζόπτωσης στην περιοχή Πλατρών – Τροόδους, η ορατότητα στο οδικό δίκτυο είναι περιορισμένη.

Ολισθηρός είναι ο δρόμος Πεδουλά – Προδρόμου, λόγω βροχόπτωσης.

Στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο δεν παρουσιάζεται οποιοδήποτε σοβαρό πρόβλημα, ωστόσο λόγω των βροχερών καιρικών συνθηκών που επικρατούν ανά το Παγκύπριο, οι δρόμοι ενδεχομένως να είναι ολισθηροί.

Προτρέπονται οι οδηγοί να κινούνται με ασφαλή, χαμηλή ταχύτητα και να τηρούν απόσταση ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση