ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Προς πώληση το Hilton Cyprus

Σύμφωνα με τον ελληνικό Τύπο η MIG έχει αρχίσει την πώληση περιουσιακών στοιχείων του ομίλου

Τις πληροφορίες που διέρρεαν τους τελευταίους μήνες και ήθελαν την MIG (Marfin Investment Group), να εξετάζει ενδεχόμενο πώλησης του μεριδίου της στο πεντάστερο ξενοδοχείο Hilton Cyprus στην Λευκωσία φαίνεται να επιβεβαιώνουν οι εξελίξεις που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες και που θέλουν τον όμιλο να δέχεται πιέσεις για πώληση των περιουσιακών του στοιχείων.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ελληνικού Τύπου ο όμιλος προχωρά στην πώληση του μεριδίου 70,38% που κατέχει στο νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ που βρίσκεται στην Αθήνα, έχοντας δεκτεί προσφορά ύψους 198 εκατ. ευρώ.

Η διαδικασία που άρχισε να γίνεται ήδη στα περιουασιακά στοιχεία που διατηρεί ο όμιλος στην Ελλάδα, θεωρείται βέβαιο ότι θα επηρεάσει και την Κύπρο.

Η MIG υπό τη σημερινή της μορφή είναι εισηγμένη εταιρία στο Χρηματιστήριο Αθηνών από τον Ιούλιο του 2007. Το χαρτοφυλάκιο επενδύσεων αποτελείται από ηγέτιδες εταιρίες, που δραστηριοποιούνται στους κλάδους Τροφίμων & Ποτών, Μεταφορών & Ναυτιλίας, Υγείας, Πληροφορικής, Διαχείρισης Ακινήτων, Τουρισμού & Αναψυχής. Στο επενδυτικό χαρτοφυλάκιο και τις θυγατρικές της MIG περιλαμβάνονται οι ακόλουθες εταιρίες: η Attica Group, η Vivartia, ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ, η SingularLogic, το Hilton Cyprus και η Robne Kuce Beograd (RKB).

Σημειώνεται ότι το 75,1% του Hilton Cyprus βρίσκεται στην κατοχή της MIG Leisure. Το υπόλοιπο ποσοστό ανήκει στην εταιρία Louis PLC.

Πηγή: kathimerini.com.cy

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X