ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Προκλητικός απόστρατος Τούρκος αντιναύαρχος

«Δείχνουμε την δύναμη του στόλου μας»

Σοβαρή επίδειξη δύναμης του τουρκικού στόλου είναι η παρεμπόδιση από το τουρκικό ναυτικό του γεωτρύπανου που προχωρούσε στο οικόπεδο 3, σύμφωνα με τον απόστρατο αντιναύαρχο Τζεμ Γκιουρντενίζ, ο οποίος υποστηρίζει ότι στον 21ο αιώνα που η Τουρκία έχει ενισχύσει το ναυτικό της δεν πρόκειται να υποχωρήσει.

Σε δηλώσεις του στην τουρκική εφημερίδα Μιλλιέτ, ο Τούρκος απόστρατος αντιναύαρχος αναφέρει ότι “με αυτές τις κινήσεις της η ε/κ πλευρά και η Ελλάδα δοκιμάζουν την υπομονή και την πιθανή αντίδραση της Τουρκίας” και ότι “στην περίπτωση που η Τουρκία υποχωρήσει εδώ, πιστεύουν ότι θα υποχωρήσει και στα άλλα πεδία”.

Επειδή η Τουρκία κάνει μια σοβαρή επιχείρηση νοτίως της Συρίας και η κοινή γνώμη επικεντρώνεται εδώ, το αξιολογούν ως μια ευκαιρία, ανέφερε. Ωστόσο, είπε, "υπενθυμίζουμε πως όποτε συμπεριφέρθηκαν με αυτό τον καιροσκοπισμό είχαν σημαντικές εδαφικές απώλειες. Μπορούμε δώσουμε ως παράδειγμα την ειρηνευτική επιχείρηση της Κύπρου και τα Ίμια”.

Σύμφωνα με τον απόστρατο αντιναύαρχο “στόχος τους είναι, φέροντας την Τουρκία απέναντι σε άλλα κράτη στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, να την περιορίσουν στην Αττάλεια και στον κόλπο της Αλεξανδρέττας αλλά και να χρησιμοποιηθεί ο φυσικός πλούτος της Ανατολικής Μεσογείου από τις χώρες που οι ίδιοι θέλουν”.

“Ωστόσο στον 21ο αιώνα που η Τουρκία έχει ενισχύσει το ναυτικό της δεν πρόκειται να επιτρέψει κάτι τέτοιο, δεν θα υποχωρήσει. Επειδή τα αναπόφευκτα αντανακλαστικά ενός μεγάλου κράτους είναι αυτά”, ανέφερε. Σήμερα, συνέχισε, "βλέπουμε ότι η ε/κ διοίκηση δοκιμάζει την υπομονή της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο με τετελεσμένα εμπιστευόμενη την Ιταλία. Ωστόσο η Τουρκία κρατάει σε αναμονή το γεωτρύπανο SAIPEM 1200 στην Ανατολική Μεσόγειο. Είναι μια σοβαρή επίδειξη δύναμης του στόλου μας”.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X