ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Προκηρύχθηκαν οι προσφορές για μεταφορά νερού στα κατεχόμενα

Το Τμήμα Υδάτων της Τουρκίας είναι ο διαχειριστής του έργου

Σε προκήρυξη προσφορών για μέρος των εργασιών που αφορούν τη διανομή του νερού στα κατεχόμενα, που έρχεται από την Τουρκία, προχώρησε στην Άγκυρα το Τμήμα Υδάτων της Τουρκίας.

Η προκήρυξη άρχισε προχθές και ο νικητής του δημόσιου διαγωνισμού θα ανακοινωθεί στις 13 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με τη Χαβαντίς, η ανάθεση θα αφορά έλεγχο και επισκευές του συστήματος διανομής, την καθαριότητα και τον περιοδικό έλεγχο, όπως αναφέρεται. Προσκαλούνται για προσφορές τοπικές και ξένες εταιρείες. Η διάρκεια του συμβολαίου θα είναι για 3 χρόνια. Το Τμήμα Υδάτων της Τουρκίας είναι σήμερα ο διαχειριστής όλου του έργου στα κατεχόμενα.

Στο μεταξύ, όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο «υπουργός γεωργίας και φυσικών πόρων», Ναζίμ Τσαβούσογλου είχε συνάντηση στην Άγκυρα με τον Τούρκο Υπουργό Δασών και Υδάτινων Πόρων, Βεϊσέλ Έρογλου.

Στην Άγκυρα για επαφές μετέβησαν επίσης ο «υπουργός υγείας», Φαίζ Σουτσιούογλου, ο οποίος θα υπογράψει με τον Τούρκο Υπουργείο Υγείας, Αχμέτ Ντεμιρτζιάν πρωτόκολλο για εξειδικεύσεις γιατρών στο «κρατικό» νοσοκομείο Λευκωσίας. Ο Σουτσιούογλου θα συναντηθεί επίσης με τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό της Τουρκίας για θέματα Κύπρου, Ρετζέπ Ακντάγ.

Στην τουρκική πρωτεύουσα για επαφές μετέβη σήμερα και ο «υπουργός παιδείας», Οζντεμίρ Μπέροβα.

Έρογλου: Αν η Τουρκία δεν είχε την τεχνολογία, κανείς δεν θα μπορούσε να μεταφέρει νερό στα κατεχόμενα

Στους τρεις πρώτους στον κόσμο θα μπει η Τουρκία στα θέματα νερού, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργών Δασών και Υποθέσεων Υδάτων Βεϊσέλ Έρογλου, αναφέροντας πως αν η Τουρκία δεν είχε την τεχνολογία, κανείς δεν θα μπορούσε να μεταφέρει νερό στην Κύπρο.

Ο Τούρκος Υπουργός, σε συνάντησή του με τον ‘υπουργό γεωργίας και φυσικών πηγών’ Ναζίμ Τσαβούσογλου, ανέφερε ότι ολοκληρώνεται και το πρόγραμμα ύδρευσης στα κατεχόμενα και το νερό θα φτάσει στις πεδιάδες. Στη Μόρφου θα καλυφθούν οι ανάγκες 7 χιλιάδων 153 εκταρίων και στη Μεσαορία 9 χιλιάδες 593 εκταρίων.

Τα 37,5 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού από τα 75 κυβικά μέτρα θα χρησιμοποιηθούν για ύδρευση και τα υπόλοιπα κατ' οίκον χρήση και για τη βιομηχανία, σύμφωνα με τον Τούρκο Υπουργό.

Αναφερόμενος στις επικρίσεις στα κατεχόμενα για τον τρόπο διανομής και διαχείρισης του νερού από τις κρατικές υπηρεσίες της Τουρκίας, ο Βεϊσέλ Έρογλου κάλεσε την αντιπολίτευση στα κατεχόμενα να μην ανησυχεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X