ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Προϊόν φωτομοντάζ η φωτογραφία με την μπουλντόζα δίπλα σε χελώνες;

Έντονες αντιδράσεις

Έντονες αντιδράσεις έχουν προκληθεί από την καταγγελία για εργασίες με μπουλντόζες οι οποίες εκτελούνταν χθες σε περιοχή ΝATURA, όπου αναπαράγονται χελώνες καρέτα - καρέτα.

Οι μπουλντόζες είχαν μπει στην παραλία του ξενοδοχείου Άνασσα στην Πάφο, με σκοπό να προετοιμάσουν την περιοχή για γάμο Ρώσων κροίσων, προκαλώντας την έντονη αντίδραση πολιτών που ανάρτησαν φωτογραφίες στο διαδίκτυο, οι οποίες απεδείκνυαν του λόγου το αληθές.

Μια όμως από αυτές τις φωτογραφίες η οποία κάνει τον γύρο του διαδικτύου και απεικονίζει χελωνάκια να κατευθύνονται προς τη θάλασσα ενώ σε απόσταση αναπνοής βρίσκεται μια μπουλντόζα. Σε επικοινωνία που είχε το 24news, με τον Κοινοτάρχη του Νέου Χωριού, στον οποίο και απέστειλε επιστολή το ξενοδοχείο ούτως ώστε να εξασφαλίσει άδεια για την πραγματοποίηση της εν λόγω εκδήλωσης, μας αναφέρθηκε ότι η συγκεκριμένη φωτογραφία αποτελεί προϊόν φωτομοντάζ, καθώς οι χελώνες μόνο κατά τις βραδινές ώρες κατευθύνονται προς τη θάλασσα, ενώ η φωτογραφία τραβήχτηκε την ημέρα.

Σε μια προσπάθεια να εξακριβωθεί κατά πόσο η φωτογραφία είναι αληθινή, επικοινωνήσαμε με τον Creative Director του Ομίλου Spp Media, Γιάννο Ιωάννου, ο οποίος και επιβεβαίωσε τα λεχθέντα του Κοινοτάρχη, ότι δηλαδή πρόκειται για επεξεργασμένη εικόνα, καθώς το σημείο που απεικονίζονται τα χελωνάκια φαίνεται να έχει προστεθεί με τη χρήση photoshop. Τεκμηριώνοντας τη θέση αυτή, ο ειδικός μας ανέφερε ότι γύρω από αυτά υπάρχει ένας θολός κύκλος ο οποίος και δεν δικαιολογείται να προήλθε από το έντονο φως της ημέρας.

Σε επικοινωνία που είχαμε με την κα. Μυρούλλα Χριστοφόρου, Υπεύθυνη του προγράμματος θαλάσσιων χελωνών, με αφορμή φωτογραφία που κάνει το γύρο του διαδικτύου και απεικονίζει χελωνάκια να κατευθύνονται προς τη θάλασσα κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ σε απόσταση αναπνοής βρίσκεται μια μπουλντόζα, μας λέχθηκε ότι τα χελωνάκια μόνο το βράδυ κατευθύνονται προς τη θάλασσα λόγω θερμοκρασίας, ωστόσο σε περίπτωση που κάποιος ενοχλήσει τη φωλιά τους είναι πολύ πιθανό να βγουν και να κατευθυνθούν προς το νερό. Παρόλα αυτά δεν θα καταφέρουν ποτέ να φτάσουν ως εκεί λόγω υψηλών θερμοκρασιών, όπως μας ειπώθηκε χαρακτηριστικά.

Σε κάθε περίπτωση, οι μπουλντόζες και οι εξέδρες κάτω από την παραλία του ξενοδοχείου Άνασσα, η οποία μάλιστα βρίσκεται σε περιοχή NATURA, είναι μία άκρως κατακριτέα πράξη.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X