ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Που πιστεύετε ότι αποτύχατε, κ. Χατζηγιάννη;»

Οι ερωτήσεις της Ερευνητικής στον τέως Γενικό Διευθυντή της ΣΚΤ

Τρεις κρίσιμες ερωτήσεις, σε σχέση με τις ευθύνες του, υπέβαλαν τα μέλη της Ερευνητικής Επιτροπής για την κατάρρευση του Συνεργατισμού, στον τέως Γενικό Διευθυντή της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας, Νικόλα Χατζηγιάννη, ο οποίος κατέθετε για τρίτη συνεχή μέρα.


Ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων δήλωση του Χάρη


Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της «Καθημερινής», λίγο πριν από το τέλος της δημόσιας ακρόασης, υποβλήθηκε στον μάρτυρα το εξής: «Αποκομίσαμε την εντύπωση ότι ο τρόπος που λαμβάνατε αποφάσεις, τις λαμβάνατε σε λάθος χρόνο. Σας έλειπε η ικανότητα να λειτουργήσετε σωστά. Ο πρόεδρος της Επιτροπής προς αιτιολόγηση της υποβολής του έφερε ως παράδειγμα την προσπάθεια εισόδου της ΣΚΤ στο ΧΑΚ τη συνεργασία με την Altamira και το Κόκκινα Δάνεια.».


Ετοιμαστείτε - «Φουσκώνουν» και άλλο οι λογαριασμοί της ΑΗΚ


Στην συνέχεια, στο ίδιο ύφος ο Πρόεδρος της Επιτροπής είπε στον μάρτυρα «ότι έγιναν σπατάλες. Προσλαμβάνατε συμβουλευτικούς οίκους για οτιδήποτε, είπε στον μάρτυρα». 


H ανάρτηση Φουρλά για τους Γερμανούς οπαδούς που φτάνουν από τα κατεχόμενα


Τέλος, η Επιτροπή έθεσε κρίσιμα ερωτήματα στον κ. Χατζηγιάννη: «"Σε τί πιστεύετε ότι αποτύχατε κ. Χατζηγιάννη, γιατί αποτύχατε, και η τράπεζα κατέρρευσε επί ημερών σας;", είναι η ερώτηση του προέδρου της Επιτροπής στον κ. Χατζηγιάννη. "Η αλλαγή των παραμέτρων", απαντά ο μάρτυρας, "και η προσπάθεια να λειτουργήσει ως τράπεζα από τα μπακάλικα πριν το 2014". "Ποσοστό ευθύνης δίνεται στον εαυτό σας, υπάρχει ένα Mea Culpa", είναι η δεύτερη ερώτηση του κ. Αρέστη. "Μπορεί κάποιες από τις αποφάσεις να ήταν λανθασμένες, απαντά ο μάρτυρας"».

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση