ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πότε θα «νιώσουμε» την μείωση στα καύσιμα

Σήμερα η ψηφοφορία στην Βουλή

Από Τρίτη 18 Δεκεμβρίου θα δουν οι καταναλωτές τη μείωση της τιμής των καυσίμων κατά 6 σεντ του ευρώ στο λίτρο.

Στην Ολομέλεια της Τετάρτης 12.12 όπως όλα δείχνουν θα ψηφιστεί η πρόταση νόμου που θα αφορά στη μείωση του συντελεστή του φόρου κατανάλωσης με τον οποίο επιβαρύνονται η βενζίνη, το πετρέλαιο κίνησης και το πετρέλαιο θέρμανσης κατά 50 ευρώ το χιλιόλιτρο, ήτοι 0,05 ευρώ το λίτρο.


«Τιτίβισμα» Αβέρωφ: Πόσο θα μειωθεί ο φόρος στα καύσιμα


Μετά την εφαρμογή του ΦΠΑ, η μείωση αναμένεται να ανέλθει στα 6 σεντ το λίτρο.

Υπενθυμίζεται πως η πρόταση -που έχει προϋπολογιστεί- της Κυβέρνησης αφορούσε μείωση 45 εκατομμυρίων πάνω στη φορολογία επί των τόκων των καταθέσεων.

ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ θέλησαν να χρησιμοποιηθεί το συγκεκριμένο προϋπολογισμένο κονδύλι για μείωση των τιμών των καυσίμων, έναντι της πρότασης του Υπουργού Οικονομικών.

Μόλις δημοσιευτεί ο νόμος στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, η Κυβέρνηση θα προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να εφαρμοστεί.

Αισιοδοξία από Αβέρωφ και Κουλλά

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Τρίτης, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, και ο βουλευτής του κόμματος, Ονόυφριος Κουλλά, με αναρτήσεις τους στο Twitter, εξέφρασαν την βεβαιότητά τους ότι η νομοθεσία θα ψηφιστεί από την Ολομέλεια της Βουλής, σήμερα, Τετάρτη.

Σύμφωνα με τα γραφόμενα του κ. Νεοφύτου, «από τις 18/12 το #ΠακέτοΣτήριξης σε εφαρμογή. Μείωση 6 σεντ στο φόρο για κάθε λίτρο βενζίνης κ πετρελαίου κίνησης κ θέρμανσης».

Ανάλογη ήταν και η ανάρτηση που έκανε και ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ, Ονούφριος Κουλλά, ο οποίος έγραψε ότι ψηφίζεται αύριο η μείωση της φορολογίας στα καύσιμα, με εφαρμογή από την ερχόμενη Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου:

Πηγή: Η Καθημερινή, 24News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X