ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πόσοι ήταν οι μαθητές που απείχαν από τα μαθήματα τους παγκύπρια

ΠΣΕΜ - «Χιλιάδες μαθητές διαδήλωσαν ειρηνικά και έστειλαν μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση»

Κατά τη σημερινή διαμαρτυρία της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών (ΠΣΕΜ) απείχαν από τα μαθήματα τους, σε παγκύπρια βάση, 6.556 μαθητές, λυκειακού κύκλου και τεχνικών σχολών, σύμφωνα με πηγές από το Υπουργείο Παιδείας.

Όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές, «είχαν παραμείνει στις αίθουσες διδασκαλίας 14.792 μαθητές (γενικό σύνολο μαθητών 21.348). Κατ΄ εκτίμηση όλων των δημοσιευμάτων οι διαδηλωτές (μαθητές και φοιτητές) πλησίαζαν τους 1.500.

Η ΠΣΕΜ δηλώνει προς πάσα κατεύθυνση «ότι οι ανήθικες επιθέσεις δεν μπορούν να μειώσουν τη σημασία του αγώνα των μαθητών»

Την ελπίδα η σημερινή κινητοποίηση τους να έστειλε ηχηρό μήνυμα στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, ώστε να πραγματοποιήσει ένα πραγματικό και ουσιαστικό διάλογο λαμβάνοντας σοβαρά τις απόψεις όλων των εκπαιδευτικών φορέων, εκφράζει, σε ανακοίνωσή της, η Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών (ΠΣΕΜ), η οποία χαιρετίζει τους χιλιάδες μαθητές που συμμετείχαν στη σημερινή μεγάλη κινητοποίηση έξω από το Υπουργείο Παιδείας ενάντια στις εξετάσεις ανά τετράμηνο.

«Χιλιάδες μαθητές διαδήλωσαν ειρηνικά, αλλά και με παλμό και έστειλαν μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση πως δεν θα επιτρέψουν να εφαρμοστεί το έκτρωμα των εξετάσεων ανά τετράμηνο. Χιλιάδες μαθητές που αψήφησαν τον εκφοβισμό και την τρομοκρατία του Υπουργείου που με τη στάση του απέδειξε για ακόμα μια φορά τον αυταρχισμό και τον ετσιθελισμό του», αναφέρου.

«Καταδικάζουμε τη στάση κάποιων ΜΜΕ που προσπαθούν να μειώσουν το μέγεθος και τη σημασία της σημερινής κινητοποίησης, αναπαράγοντας ειδήσεις για δήθεν επεισόδια από τους μαθητές, αλλά και για μαθητές που δήθεν δεν ήξεραν για ποιο λόγο διαδήλωναν μόνο και μόνο επειδή ένιωθαν αμηχανία μπροστά στις κάμερες και δεν έκαναν δηλώσεις», προσθέτει.

Η ΠΣΕΜ δηλώνει προς πάσα κατεύθυνση «ότι οι ανήθικες επιθέσεις δεν μπορούν να μειώσουν τη σημασία του αγώνα των μαθητών».

«Οι χιλιάδες μαθητές που αψήφησαν τους εκφοβισμούς, την τρομοκρατία των απουσιών, τα μηνύματα διευθύνσεων στα κινητά των γονιών τους, ξέρουν πολύ καλά για ποιο πράγμα αγωνίζονται. Αγωνίζονται για το δικαίωμα τους στην ολόπλευρη μόρφωση, το δικαίωμα τους σε ένα σχολείο που θα αναπτύσσει την κριτική σκέψη και όχι τη βαθμοθηρία. Ελπίζουμε η σημερινή κινητοποίηση να έστειλε ηχηρό μήνυμα στο Υπουργείο, ώστε να πραγματοποιήσει ένα πραγματικό και ουσιαστικό διάλογο λαμβάνοντας σοβαρά τις απόψεις όλων των εκπαιδευτικών φορέων. Ας αφήσει τις δικαιολογίες για τη νομοθεσία», συμπληρώνει.

Όπως αναφέρει, οι νόμοι είναι εκεί για να αλλάζουν «και γι’ αυτό αγωνιζόμαστε. Για να τροποποιηθεί η νομοθεσία και να ανακληθούν οι εξετάσεις ανά τετράμηνο, κάτι το οποίο είναι απαίτηση τόσο των μαθητών, όσο και των καθηγητών».

«Η σημερινή κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε για να υπερασπιστούμε το διάλογο που είναι σε εξέλιξη. Το διάλογο που δεν σεβάστηκε το ίδιο το Υπουργείο, μιλώντας στους μαθητές της Λάρνακας για τις εξετάσεις ανά τετράμηνο ως τετελεσμένο γεγονός. Οι χιλιάδες μαθητές έστειλαν σήμερα ξεκάθαρο μήνυμα στο Υπουργείο, ώστε ο διάλογος να οδηγήσει σε αποτέλεσμα και να μην είναι ακόμη ένα επικοινωνιακό τέχνασμα του Υπουργείου. Μαζί με τους άλλους εκπαιδευτικούς φορείς θα επιδιώξουμε να δημιουργήσουμε μια πρόταση που θα ανακαλεί τις εξετάσεις ανά τετράμηνο και θα δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την οικοδόμηση ενός ανθρώπινου και δημοκρατικού σχολείου», σημειώνει.

Ευχαριστεί, παράλληλα, τους οργανωμένους καθηγητές που παρευρέθηκαν σήμερα στην κινητοποίηση «και με τους οποίους αγωνιζόμαστε μαζί ενάντια στις εξετάσεις ανά τετράμηνο και στον αυταρχισμό του Υπουργείου».

«Ως ΠΣΕΜ, απευθυνόμαστε στους χιλιάδες συμμαθητές μας στους οποίους είμαστε υπόλογοι και τους διαβεβαιώνουμε πως θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να μην εφαρμοστούν οι εξετάσεις ανά τετράμηνο. Να είναι σίγουροι οι συμμαθητές μας, πως αν δεν μας λάβουν ούτε τώρα υπόψη θα προχωρήσουμε σε ακόμα πιο δυναμικά μέτρα. Οι εξετάσεις ανά τετράμηνο δεν θα εφαρμοστούν», καταλήγει η ΠΣΕΜ, στην ανακοίνωση της.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X