ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πόσο χιόνι έπεσε στο Τρόοδος (Pics)

Οι βροχές κι οι καταιγίδες δεν μας αποχαιρετούν

Μέχρι τα 20 εκατοστά, περίπου, έφτασε το χιόνι στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους, λόγω της χιονόπτωσης που σημειώθηκε εκτεταμένα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Σύμφωνα με το «KitasWeather», το ύψος του χιονιού ανέρχεται στα 5 εκατοστά, κοντά στο ξενοδοχείο «Jubilee» στο Τρόοδος, ενώ στην Χιονίστρα, ανέρχεται γύρω στα 20 εκατοστά.

Η πρόβλεψη της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

Η χαµηλή πίεση, που επηρέασε την περιοχή, κινείται σύντοµα ανατολικά. Σήµερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ τοπικά θα παρατηρούνται αυξηµένες νεφώσεις κατά διαστήµατα. Νωρίς το πρωί πιθανό να σηµειωθούν µεµονωµένες ελαφρές βροχές ή και ελαφρά
χιονόπτωση, στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Οι άνεµοι θα πνέουν το πρωί βορειοδυτικοί ως βόρειοι, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ αλλά στα προσήνεµα µέτριοι, 4 µποφόρ.

Από το µεσηµέρι και µετά θα καταστούν δυτικοί ως βορειοδυτικοί, της ίδιας έντασης αλλά τοπικά στα δυτικά θα πνέουν µέχρι ισχυροί, 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη και το απόγευµα στα δυτικά τοπικά ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 17 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 18 στα παράλια και στους 7 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ στα δυτικά θα παρατηρούνται παροδικά αυξηµένες νεφώσεις. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και τοπικά µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη, στα ανατολικά, λίγο ταραγµένη στα υπόλοιπα παράλια αλλά τοπικά στα δυτικά θα παραµείνει λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 7 βαθµούς στο εσωτερικό, στους 12 στα δυτικά, γύρω στους 9 στα υπόλοιπα παράλια και στον ένα βαθµό στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά θα σχηµατιστεί παγετός.

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τοπικά θα παρατηρούνται αυξηµένες νεφώσεις, κυρίως από το µεσηµέρι και µετά. Το βράδυ πιθανό να σηµειωθούν τοπικές ελαφρές βροχές, στα δυτικά και τα βόρεια. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή άνοδο.

Την Τετάρτη και την Πέµπτη ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και κατά διαστήµατα συννεφιασµένος, ενώ αναµένονται τοπικές βροχές ή και µεµονωµένες καταιγίδες. Την Πέµπτη δυνατό να χιονίσει, στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει σταδιακά πτώση.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X