ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πόσο γερές είναι οι πολυκατοικίες των συνοικισμών

Αρχίζει ελέγχους το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως

Το Τμήμα Πολεοδομίας υπέγραψε συμβόλαια για μελέτη της στατικής επάρκειας πολυκατοικιών σε κυβερνητικούς οικισμούς σε Λευκωσία και Λάρνακα.

Το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως του Υπουργείου Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι στις 5 Φεβρουαρίου 2018 υπεγράφησαν δύο συμβόλαια σε σχέση με την «Παροχή υπηρεσιών για την εξαγωγή κυλινδρικών δοκιμών σκυροδέματος, την εκτέλεση εργαστηριακών δοκιμών και ελέγχων και την αναφορά αποτελεσμάτων υπό μορφή αναλυτικών εκθέσεων σε 84 υφιστάμενες πολυκατοικίες στους κυβερνητικούς οικισμούς της επαρχίας Λάρνακας και σε 112 υφιστάμενες πολυκατοικίες στους κυβερνητικούς οικισμούς της επαρχίας Λεμεσού.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, το Συμβόλαιο για την επαρχία Λάρνακας υπεγράφη από την Διευθύντρια του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως Αθηνά Αριστοτέλους – Κληρίδου, με την εταιρεία GEOINVEST LTD – ΓΕΩΕΡΕΥΝΑ έναντι του ποσού των €92.082,00 συν Φ.Π.Α.

Το Συμβόλαιο για την επαρχία Λεμεσού υπογράφτηκε από την Διευθύντρια του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως και την εταιρεία TECHNOLAB LTD έναντι του ποσού των €107.128,00 συν Φ.Π.Α.

Οι εργασίες για την επαρχία Λάρνακας αναμένεται να συμπληρωθούν, σύμφωνα με το Συμβόλαιο, σε περίοδο πέντε μηνών και για την επαρχία Λεμεσού σε περίοδο έξι μηνών.

Το Πρόγραμμα για την «Αποτίμηση της στατικής επάρκειας των υφιστάμενων πολυκατοικιών στους Κυβερνητικούς Οικισμούς Στέγασης Εκτοπισθέντων, παγκύπρια» αφορά στην αποτίμηση της στατικής επάρκειας 353 υφισταμένων πολυκατοικιών.

Το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως έχει την ευθύνη για την υλοποίηση του εν λόγω Προγράμματος, το οποίο προχωρεί ανάλογα με τις διαθέσιμες πιστώσεις στους προϋπολογισμούς κάθε χρόνο.

Οι εργασίες για την εξαγωγή κυλινδρικών δοκιμίων σκυροδέματος από 155 υφιστάμενες πολυκατοικίες της επαρχίας Λευκωσίας έχουν ήδη αρχίσει. Μέσα στο πλαίσιο του υπό αναφορά Προγράμματος, βρίσκεται σε εξέλιξη η αναδόμηση πέντε πολυκατοικιών (δύο στον Κυβερνητικό Οικισμό Στρόβολος ΙΙΙ και τρεις πολυκατοικίες στον Κυβερνητικό Οικισμό «Άγιος Ελευθέριος», στα Λατσιά), οι οποίες κρίθηκαν μη επισκευάσιμες. Μέχρι σήμερα, έχουν ολοκληρωθεί οι οπτικές έρευνες σε όλες τις υφιστάμενες πολυκατοικίες.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση