ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πως θα είναι ο καιρός τον Σεπτέμβριο; Διαβάστε τι μας περιμένει

Κλιματολογικά στοιχεία Σεπτεμβρίου

Ο Σεπτέμβριος, είναι ο μήνας που δηλώνει την αρχή της μεταβατικής περιόδου από το Θέρος στο Χειμώνα.

Έχει παρόμοια χαρακτηριστικά με το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου. Το εποχικό βαρομετρικό χαμηλό που χαρακτηρίζει τη συνοπτική κατάσταση σε ολόκληρη την περιοχή της ανατολικής Μεσογείου κυρίως τον Αύγουστο, συρρικνώνεται αρκετά προς τα ανατολικά και αρχίζει να διαλύεται το Σεπτέμβριο. Κατά την περίοδο Σεπτεμβρίου η ατμόσφαιρα αρχίζει να μεταβάλλεται (μεταβατική περίοδος από το Θέρος στο Χειμώνα) για να αποκτήσει τα χειμερινά της χαρακτηριστικά.

Προκειμένου να αποκτάται μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για τα κλιματικά και κυρίως αγρομετεωρολογικά χαρακτηριστικά του Σεπτεμβρίου παρουσιάζονται στον πίνακα πιο κάτω στοιχεία των σταθμών Αθαλάσσας, αερ. Λάρνακας και Πάφου, Άχνας, Πόλεως Χρυσοχόους και Προδρόμου, οι οποίοι έχουν επιλεγεί για τον σκοπό αυτό ως αντιπροσωπευτικοί μετεωρολογικοί σταθμοί.

Εποχική πρόγνωση για τον Σεπτέμβριο

Ο Σεπτέμβριος αναμένεται ότι θερμοκρασιακά θα είναι κατά 1 με 2°C ψυχρότερος του κανονικού. Παρόμοια θερμοκρασιακά χαρακτηριστικά θα έχει και η περιοχή της Μικράς Ασίας και της Εγγύς και Μέσης Ανατολής. Σε σχέση με την Κύπρο το αναμενόμενο ύψος βροχής θα κυμανθεί στα νότια και ανατολικά σε επίπεδα μέχρι 50% του κανονικού, στα βόρεια παράλια καθώς και στα ορεινά και δυτικά θα κυμανθεί από 50% μέχρι και 100% του κανονικού, ενώ σε περιοχές στα βορειοδυτικά θα κυμανθεί μέχρι 125% του κανονικού. Παρόμοια χαρακτηριστικά παρουσιάζουν και η Μικρά Ασία και τα Βαλκάνια, ενώ στα παράλια της Μέσης Ανατολής το αναμενόμενο ύψος βροχής φθάνει μέχρι και τα 200% του κανονικού.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση