ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πως να προστατέψετε την περιουσία σας από τους επιτήδειους διαρρήκτες

Μέτρα προστασίας που προτείνει η Αστυνομία

Επιπρόσθετα των προσπαθειών που καταβάλλει η Αστυνομία για πρόληψη των διαρρήξεων και των κλοπών σε κατοικίες, το κοινό συμβουλεύεται όπως λαμβάνει περαιτέρω μέτρα για την αποτελεσματικότερη προστασία και φύλαξη της περιουσίας του.

Ενδεικτικά, παρατίθεται ακολούθως σειρά απλών, προληπτικών μέτρων που προτρέπονται οι πολίτες να λαμβάνουν.

1. Πριν αποχωρήσουμε από το σπίτι, βεβαιωνόμαστε ότι δεν αφήσαμε ενδείξεις που προδίδουν την απουσία μας.

2. Αποφεύγουμε οποιαδήποτε ανάρτηση ή κοινοποίηση στα ηλεκτρονικά μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, η οποία ενδεχομένως να αναφέρει πού βρισκόμαστε και να προδίδει ότι απουσιάζουμε από την κατοικία μας.

3. Συνεργαζόμαστε με άτομα της εμπιστοσύνης μας, όπως οι γονείς, τα ενήλικα παιδιά μας, ή άλλα άτομα που εμπιστευόμαστε, ώστε να ελέγχεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα η κατοικία μας, ενόσω απουσιάζουμε από αυτή.

Διαβάστε επίσης Αυτή η εταιρία ενδιαφέρεται για εξαγορά της Cobalt

4. Φροντίζουμε να είναι καλά κλειδωμένο το σπίτι μας, έχοντας ασφαλίσει πόρτες, παράθυρα και φωταγωγούς και δεν αφήνουμε τα κλειδιά πάνω στις κλειδαριές, ούτε ακόμη στην εσωτερική πλευρά κάποιας πόρτας.

5. Δεν αφήνουμε εκτεθειμένα ή σε επισφαλή σημεία, χρήματα, κοσμήματα, σημαντικά έγγραφα ή άλλα τιμαλφή.

6. Όσον αφορά ηλεκτρονικές και άλλες συσκευές ή αντικείμενα αξίας που φέρουν σειριακό αριθμό κατασκευής, καταγράφουμε τον σειριακό αριθμό τους, ώστε να είναι εφικτός ο εντοπισμός και η αναγνώριση τους σε περίπτωσης κλοπής τους.

7. Εάν στο σπίτι μας υπάρχει εγκατεστημένο σύστημα συναγερμού ή και κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, βεβαιωνόμαστε ότι τα έχουμε θέσει σε λειτουργία, ενώ ανά τακτά χρονικά διαστήματα ελέγχουμε ότι αυτά δεν έχουν υποστεί οποιαδήποτε βλάβη που τα καθιστά εκτός λειτουργίας.

Διαβάστε επίσης Συνελήφθη ο λαθροθήρας που τραυμάτισε θηροφύλακα

Γενικότερα, προτρέπεται το κοινό να βρίσκεται σε εγρήγορση και να συνεργάζεται στενά με την Αστυνομία και σε περίπτωση που εντοπίσει πρόσωπα ή οχήματα που κινούνται ύποπτα, να ενημερώνει αμέσως τον τοπικό Αστυνομικό Σταθμό ή να επικοινωνεί με τη Γραμμή Επικοινωνίας του Πολίτη στον αριθμό 1460.

Τέλος, έχοντας πάντα ως προτεραιότητα τη σωματική ακεραιότητα, ασφάλεια και υγεία μας, αποφεύγουμε οποιαδήποτε αντιπαράθεση με οποιοδήποτε ύποπτο πρόσωπο, το οποίο ενδεχομένως να αντιδράσει και επιθετικά εναντίον μας. Η διακριτική παρατήρηση των υπόπτων προσώπων και η άμεση ενημέρωση της Αστυνομίας είναι ο ασφαλέστερος χειρισμός τέτοιων περιστατικών εκ μέρους των πολιτών.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X