ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 news

Πως να προστάτεψε την περιουσία σας από τους επιτήδειους κλέφτες

Τι συστήνει η Αστυνομία

Λόγω του ότι κατά διαστήματα παρατηρούνται κρούσματα που αφορούν κλοπές προσωπικών αντικειμένων (ιδιαίτερα τσαντών και πορτοφολιών) από πρόσωπα, ενώ περπατούν αμέριμνα ή βρίσκονται σε καταστήματα για τα ψώνια τους, ή σε πολυσύχναστα μέρη, η Αστυνομία προτρέπει το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό.

Διαβάστε επίσης Βαρύ πρόστιμο σε 63χρονο για αμπελοπούλια

Πολλές φορές, σε δρόμους ή απόμερα σημεία οι επιτήδειοι προσεγγίζουν τα υποψήφια θύματά τους μέσω μηχανοκινήτων οχημάτων (μοτοσικλέτες και αυτοκίνητα χωρίς αριθμούς εγγραφής) ή τα ακολουθούν ενώ βρίσκονται σε καταστήματα, περιμένοντας την κατάλληλη ευκαιρία για να δράσουν.

Έτσι συμβουλεύουμε τον κάθε πολίτη να μεριμνά για την ασφαλή φύλαξη των προσωπικών του αντικειμένων, λαμβάνοντας τα ακόλουθα μέτρα:

1. Όταν περπατάτε σε πολυσύχναστους δρόμους/δημόσιους χώρους, να έχετε τα λεφτά, τις πιστωτικές σας κάρτες και τα κινητά σας τηλέφωνα στις μπροστινές τσέπες των ενδυμάτων σας. Συστήνεται επίσης στους άντρες να έχουν τα πορτοφόλια τους στις μπροστινές τσέπες των παντελονιών τους.

2. Οι γυναίκες όταν μεταφέρετε τσάντες: να μην τοποθετείτε όλα τα χρήματα, πιστωτικές κάρτες, διαβατήρια κ.τ.λ. μέσα σ’ αυτές, εκτός εάν είναι απολύτως αναγκαίο. Η γυναικεία τσάντα είναι στόχος για τους επιτήδειους.

3. Η τσάντα είναι προτιμότερο να είναι τοποθετημένη με τρόπο, που να υπάρχει συνεχής οπτική επαφή με αυτήν (π.χ. χιαστί), ώστε να καθίσταται δύσκολο κάποιος να την τραβήξει ή να την ανοίξει.

4. Σε περιπτώσεις όπου επισκέπτεστε εμπορικά κέντρα και καταστήματα να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την είσοδό σας στα δοκιμαστήρια και να μην αφήνετε σε καμία περίπτωση εκτεθειμένα τα προσωπικά σας αντικείμενα.

5. Τέλος, όπου επικρατεί συνωστισμός αλλά και σε σκοτεινά και απόμερα σημεία, να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, γιατί δημιουργούνται οι συνθήκες για να πέσει εύκολα κάποιος θύμα κλοπής και είναι προτιμότερο να τα αποφεύγετε, ιδιαίτερα κατά τις βραδινές ώρες.

Γενικά προτρέπονται όλοι οι πολίτες να βρίσκονται σε εγρήγορση και να συνεργάζονται στενά με την Αστυνομία. Σε περίπτωση που περιέλθει στην αντίληψή σας οτιδήποτε το ύποπτο, να προβαίνετε αμέσως σε καταγγελία, ενημερώνοντας τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό ή να επικοινωνείτε άμεσα με τη Γραμμή Επικοινωνίας του Πολίτη στον αριθμό 1460.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X