ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πονοκεφαλιάζουν οι πυρκαγιές στις δασικές περιοχές

Η έκκληση του Υπουργού Δικαιοσύνης

Ανησυχητικές χαρακτηρίζει ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου τις διαστάσεις που λαμβάνει το φαινόμενο των κακόβουλων πυρκαγιών και κάλεσε τους πολίτες να συνεργαστούν με τις αρχές για να καταπολεμήσουν τέτοιες εγκληματικές ενέργειες.

Σε γραπτή του δήλωση, ο κ. Νικολάου αναφέρει πως η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα, στην περιοχή του Πύργου Τηλλυρίας τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο χάρις στις υπεράνθρωπες, ολονύκτιες προσπάθειες που κατέβαλαν οι κρατικές Υπηρεσίες και αριθμός εθελοντών.

Οπως αναφέρει, το τελευταίο διάστημα παρατηρείται το φαινόμενο να τίθενται κακόβουλα πυρκαγιές σε δασώδεις περιοχές, σημειώνοντας πως η κατάσταση λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις, αφού μετά την περίπτωση του 72χρονου που προκάλεσε τις πυρκαγιές στα χωριά Καντού και Σωτήρα, φαίνεται ότι και η χθεσινή πυρκαγιά είναι αποτέλεσμα κακόβουλης ενέργειας με στόχο να καταστραφεί το δάσος.

«Είναι πραγματικά λυπηρό και ανησυχητικό γιατί δεν χωράει καμία δικαιολογία για τέτοιου είδους πράξεις ή συμπεριφορές. Γι’ αυτό απαιτείται η συνεργασία όλων των πολιτών με τις Αρχές για να καταπολεμήσουμε τέτοιες εγκληματικές ενέργειες και να προστατέψουμε το φυσικό μας περιβάλλον», προσθέτει.

Ο κ. Νικολάου τονίζει πως κανένας δεν μπορεί να αναλογιστεί το μέγεθος της ζημιάς και της τεράστιας περιβαλλοντικής καταστροφής που θα μπορούσε να επέλθει στο δάσος της Πάφου, εάν δεν υπήρχε η έγκαιρη, οργανωμένη και αποτελεσματική παρέμβαση των κρατικών Υπηρεσιών.

Συγχαίρει τις αρμόδιες αρχές της Δημοκρατίας και τους εθελοντές, ενώ ευχαρίστησε δημόσια την Πρεσβεία και την Κυβέρνηση του Ισραήλ για την άμεση προσφορά τριών πτητικών μέσων, τα οποία, εάν χρειαζόταν, θα ενίσχυαν τις εναέριες δυνάμεις τις πρώτες πρωινές ώρες. Σημείωσε τέλος ότι η καλή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών εδραιώνεται μέσα από τέτοιες δύσκολες στιγμές.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X