ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πωλήθηκε το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο

Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο του 2018

Αλλάζει ιδιοκτήτη το European University καθώς η Laureate Education Inc συμφώνησε με την Galileo Global Education, εταιρεία υπό την αιγίδα της Providence Equity για πώληση των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της Laureate στην Ιταλία και την Κύπρο, έναντι €225 εκ ($263 εκατ.). Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο του 2018.

H Nuova Accademia di Belle Arti Milano (NABA) και η Ακαδημία Domus τα οποία πωλεί η Laureate στην Ιταλία, είναι οι μεγαλύτερες ιδιωτικές ακαδημίες καλών τεχνών στο Μιλάνο και προσφέρουν καινοτόμα προϊόντα ευθυγραμμισμένα με την αγορά, τα οποία ενισχύονται από βαθιά εμβάθυνση και συνεργασίες.

Πληροφορίες οι οποίες ήθελαν το Ευρωπαίκό Πανεπιστήμιο να πωλείται υπήρχαν και στο παρελθόν, ωστόσο είχαν διαψευστεί από τον διευθύνων σύμβουλο του Πανεπιστημίου Χριστόφορο Χατζηκυπριανού.

Η «Κ» επικοινώνησε με την διεύθυνση του πανεπιστημίου οι οποίοι δεν έχουν τοποθετηθεί επίσημα επί του θέματος.

Το Ευρωπαϊκό πανεπιστήμιο λειτουργείο από το 2007 στη Λευκωσία και είναι ένα από τα πέντε ιδιωτικά πανεπιστήμια της χώρας. Ιδρύθηκε το 1961, και πρόκειται για ένα κορυφαίο πλήρες πανεπιστήμιο με την πρώτη ιατρική σχολή και μόνο διαπιστευμένο πρόγραμμα οδοντιατρικής στην Κύπρο.

Η συναλλαγή αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο του 2018.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση