ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ποιοι φοιτητές δικαιούνται δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη

Ποιος ο τρόπος να εξασφαλίσουν την κάρτα νοσηλείας

Η απόφαση του Υπουργικού για δωρεάν παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους φοιτητές, η οποία ανακοινώθηκε σήμερα από τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού Κώστα Καδή μετά τη συνεδρία του σώματος, επηρεάζει περίπου 12.000 φοιτητές.

Σε ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας αναφέρεται ότι «η πρόταση, που τίθεται σε εφαρμογή άμεσα, επηρεάζει περίπου 12.000 φοιτητές και απευθύνεται σε πρόσωπα που κατοικούν στις ελεγχόμενες από τη Δημοκρατία περιοχές και σπουδάζουν με πλήρη φοίτηση σε πιστοποιημένους αναγνωρισμένους κλάδους σπουδών των Ανώτερων και Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της Κύπρου και του εξωτερικού».

Προστίθεται ότι οι φοιτητές μπορούν να εξασφαλίσουν Κάρτα Νοσηλείας προσκομίζοντας τη φοιτητική τους ταυτότητα στα αρμόδια τμήματα έκδοσης των καρτών, όπως το Υπουργείο Υγείας και τα ΚΕΠ.

«Μέσα από την πρόταση, η Κυβέρνηση ρυθμίζει το ζήτημα που είχε προκύψει από τις πρόνοιες του Μνημονίου, βάσει των οποίων εισήχθησαν εισοδηματικές πρόνοιες για την παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των φοιτητών. Ιδιαίτερα δε, αντιμετωπίζεται το ζήτημα που παρουσιάστηκε με τους φοιτητές που σπουδάζουν σε κράτη μέλη της ΕΕ, όπου η ασφαλιστική κάλυψη για θέματα υγείας είναι υποχρεωτική και οι φοιτητές που δεν δικαιούνται την Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Ασθένειας, αναγκάζονταν να ασφαλίζονται ιδιωτικά με το ανάλογο οικονομικό κόστος, το οποίο επωμίζονται οι ίδιοι», καταλήγει η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X