ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ποια μέτρα ασφάλειας πήρε η Κύπρος

Υπ. Δικαιοσύνης: «Δεν διατρέχουμε ως Κύπρος οποιονδήποτε κίνδυνο»

Η Αστυνομία λαμβάνει "καθαρά προληπτικά μέτρα" σε χώρους που σχετίζονται με τις χώρες που εμπλέκονται στην κρίση στη Συρία, ανέφερε σήμερα ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Ιωνάς Νικολάου, τονίζοντας πως "δεν διατρέχουμε ως Κύπρος οποιονδήποτε κίνδυνο".

Σε δηλώσεις στη Λεμεσό, ο κ.Νικολάου είπε πως τα μέτρα που λήφθηκαν χθες σε σύσκεψη στο Αρχηγείο Αστυνομίας, τέθηκαν άμεσα σε εφαρμογή, "αρχικά με κάποιες περιπολίες και στη συνέχεια, μετά που εκδηλώθηκαν οι δραστηριότητες αυτές (οι βομβαρδισμοί), έχουν ληφθεί πρόσθετα μέτρα και θα συνεχίσουν να λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα, για σκοπούς ασφάλειας".

"Εκείνο το οποίο ουσιαστικά επιδιώκουμε, είναι μέσα από τα μέτρα αυτά, να προστατεύσουμε περισσότερο τα συμφέροντα των χωρών αυτών, οι οποίες μπορεί να διατρέξουν οποιονδήποτε κίνδυνο από πράξεις κάποιων οι οποίοι είναι στην Κύπρο", είπε και υπογράμμισε πως δεν υπάρχει καμία πληροφορία και κανένας κίνδυνος από εξωτερική απειλή.

Τα μέτρα αυτά, συνέχισε, αφορούν Πρεσβείες, εταιρείες, σχολεία, οικίες και άλλους χώρους συμφερόντων των εμπλεκομένων χωρών, όπως οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Αγγλία, η Γαλλία και το Ισραήλ.

Εκείνο που έχει σημασία είναι να μπορεί ένας οργανισμός να κάνει τις σωστές αξιολογήσεις και να ανταποκριθεί, όπως επιβάλλεται, σε κάθε δεδομένη στιγμή, ανέφερε ο Ιωνάς Νικολάου, προσθέτοντας ότι "και σε αυτή την περίπτωση, η Αστυνομία έκανε την αξιολόγηση την οποίαν έκρινε, μέσα από τα δεδομένα και τα περιστατικά που υπάρχουν ενώπιον της, και αποφάσισε να λάβει πρόσθετα τα συγκεκριμένα μέτρα".

Υπέδειξε, τέλος πως "πάντοτε αξιολογείς κάποια δεδομένα, αξιολογείται η επικινδυνότητα των δεδομένων αυτών και λαμβάνονται τα μέτρα, χωρίς να είναι απαραίτητο να έχεις συγκεκριμένες πληροφορίες, και δεν υπάρχουν συγκεκριμένες πληροφορίες".

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X