ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ποια διαδρομή έκαναν τα F16 - Ποιοι φθάνουν στα κατεχόμενα (vid)

Προκαλούν οι Τούρκοι με τα μαχητικά αεροπλάνα

Σε δηλώσεις προέβηκε ο Ανώτερος Λειτουργός Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας, Χάρης Αντωνιάδης για την προκλητική πτήση που έκαναν τα τούρκικα σκάφοι F-16.

Μιλώντας στο Σίγμα και στην εκπομπή, «Μεσημέρι και Κάτι» ο κ. Αντωνιάδης είπε ότι η αναστάτωση προκλήθηκε στις περιοχές της Αγλατζιάς και Καϊμακλί λόγω ότι η δεξιά στροφή των F16 είναι κοντά σε αυτές τις περιοχές και ο θόρυβος ήταν πολύ εκκωφαντικός.

Οι περιοχές που θα κινηθούν τα μαχητικά αεροπλάνα είναι από τη Μια Μηλιά μέχρι την Κυθρέα διασχίζοντας και από το Δίκωμο και οι πτήσεις θα γίνουν και το απόγευμα αλλά και αύριο.

 

Ακντάγ και Κασιργκά απόψε στα κατεχόμενα για την επέτειο του ψευδοκράτους

Ο ΓΓ της Προεδρίας της Τουρκικής Δημοκρατίας, Φαχρί Κασιργκά και ο Τούρκος Αναπληρωτής Πρωθυπουργός, αρμόδιος για θέματα Κύπρου, Ρετζέπ Ακντάγ έρχονται απόψε παράνομα στα κατεχόμενα για να συμμετάσχουν αύριο στους εορτασμούς για την 34η παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, σύμφωνα με ανακοίνωση του «υπουργείου εξωτερικών» οι Κασιργκά και Ακντάγ θα παρακαθίσουν απόψε σε επίσημο δείπνο που παραθέτει η «πρόεδρος» της «βουλής», Σιμπέλ Σιμπέρ με αφορμή την επέτειο του ψευδοκράτους.

Οι δύο Τούρκοι αξιωματούχοι θα συμμετάσχουν αύριο το πρωί στο πρόγραμμα εκδηλώσεων, θα παρακολουθήσουν την παρέλαση, το απόγευμα θα δουν διαδοχικά την κ. Σιμπέλ, τον «πρωθυπουργό» Οζγκιουργκιούν και θα παραστούν στη δεξίωση στο «προεδρικό» του Τ/κ ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί. Θα αναχωρήσουν από τα κατεχόμενα αύριο το βράδυ.

Στα κατεχόμενα ήδη βρίσκονται για τους εορτασμούς για την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους και πραγματοποιούν επαφές ο εκ Αναπληρωτών Προέδρων της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, Αχμέτ Αϊντίν και ο υπαρχηγός του ΓΕΣ, Στρατηγός Ουμίτ Ντιουντάρ.

Για τον ίδιο σκοπό βρίσκονται στα κατεχόμενα και πραγματοποιούν επαφές Βουλευτές από το Κόσοβο, τη Γκάνα, την Κένυα, τη Γκάμπια και τη Μαδαγασκάρη. Η Μουφερά Σινίκ, αναπληρώτρια Πρόεδρος του Κοινοβουλίου του Κοσόβου, σε συνάντησή της με την Σιμπέλ Σιμπέρ δήλωσε ότι το Κόσοβο έχει αναγνωριστεί από 114 χώρες και ευχήθηκε η «ΤΔΒΚ», όπως μεταδίδεται από τ/κ ιστοσελίδες, να φτάσει «τους ίδιους αριθμούς». Πρόσθεσε ότι οι δύο χώρες, κατά την έκφρασή της, στηρίζουν η μια την άλλη και μητέρα πατρίδα τους είναι η Τουρκία.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X