ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πίσω στον χρόνο: Το Φικάρδου ανοίγει τις πόρτες του και σε... ταξιδεύει (pics)

Ξέχνα την τεχνολογία για λίγο, ξέχνα τους γρήγορους ρυθμούς και το άγχος του σήμερα

Για 5η συνεχή χρονιά η κοινότητα Φικάρδου προσκαλεί το κοινό να ταξιδέψει πίσω στον χρόνο και να περιηγηθεί στα μονοπάτια της παράδοσης…

Όλα αυτά θα τα ζήσουμε στα στενά λιθόστρωτα και γραφικά δρομάκια του χωριού και στα όμορφα, «πλιθαρένια» σπίτια που «θα πετάξουν τη σκουριασμένη τους κλειδαριά» για να καλωσορίσει το κοινο΄και τους δείξει από κοντά την παράδοση.

Μερικές από τις δραστηριότητες που θα απολαύσουμε στο Φεστιβάλ παράδοσης είναι η παρασκευή κρασιού στον Ληνό, η παρασκευή διάφορων παραδοσιακών εδεσμάτων όπως κρασί, ζιβανία, ππαλουζέ, σιουσιούκκο, τραχανά και χαλλούμι, ζεστό ψωμί που θα φτιάξουν εκείνη την ώρα οι ντόπιοι, για να τα δούμε και για να τα δοκιμάσουμε. Θα δούμε επίσης τον τρόπο κατασκευής διάφορων χειροτεχνημάτων και υφαντών στον αργαλειό, καθώς και πώς φτιάχνονται τα πήλινα αγγεία με τον τροχό αλλά και με τον παραδοσιακό τρόπο. Τέλος στο κτίριο του παλιού σχολείου του χωριού θα μπορέσουμε να παρακολουθήσουμε ταινία με την ιστορία του χωριού.

Συντροφιά στο όμορφο αυτό «ταξίδι» 100 χρόνων πίσω, είναι το μουσικοχορευτικό συγκρότημα ΠΑΟΚ Κλήρου.

Επιπλέον, στο «Παντοπωλείο» θα διατίθενται παραδοσιακά προϊόντα –τα περισσότερα τοπικής παραγωγής– προς πώληση. Τονίζεται πως όλα τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό αφού για 5η συνεχή χρονιά η εκδήλωση διοργανώνεται για την οικονομική στήριξη συνανθρώπων μας που το έχουν πραγματικά ανάγκη.

Ξέχνα την τεχνολογία για λίγο, ξέχνα τους γρήγορους ρυθμούς και το άγχος του σήμερα και αφέσου στη μαγεία της ζωής αυτής που ζούσαν οι πρόγονοί μας, στον πλούτο της εθνικής μας κληρονομιάς. Άσε το κινητό στην άκρη και απόλαυσέ το. Άντε καλά, βγάλε και καμιά selfie!

Πότε
Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017
Παραδοσιακός οικισμός Φικάρδου, επαρχία Λευκωσίας
11.00-18.00
Πληροφορίες 96674944

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X