ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Περιπολικά χωρίς φάρους σε Αστυνομικούς Σταθμούς

Τι αναφέρει η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Αριθμό περιπολικών χωρίς φάρους διαθέτει η Αστυνομία Κύπρου και βρίσκονται σε Αστυνομικούς Σταθμούς και Διευθύνσεις, αναφέρει σχετική ανακοίνωση, ως απάντηση σε σχετικό δημοσίευμα.

Διαβάστε, επίσης: Στα χέρια της Αστυνομίας ο 46χρονος Δημητρίου

Η Αστυνομία, με την ανακοίνωσή της, αναφέρει, απαντά σε σχετικό δημοσίευμα το οποίο έκανε λόγο για την ύπαρξη περιπολικών χωρίς φάρους, σειρήνες και ασυρμάτους, ενώ ανέφερε ότι η έλλειψη του εν λόγω εξοπλισμού, δυσχεραίνει την επιχειρησιακή ικανότητα της Αστυνομίας, προβάλλοντας, μάλιστα, και σχετικά ερωτήματα και προβληματισμούς.

Διαβάστε, επίσης: Προσοχή καταζητούμενοι - Δείτε φωτογραφίες

Με αφορμή το εν λόγω δημοσίευμα, η Αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση, μέσω της οποίας απαντά και εξηγεί τους λόγους για τους οποίους υπάρχουν υπάρχουν περιπολικά χωρίς φάρους σε διάφορα αστυνομικά τμήματα και Διευθύνσεις. Παράλληλα, τονίζει πως βρίσκονται σε εξέλιξη οι προσπάθειες για εκσυγχρονισμό των μέσων που έχουν στην διάθεσή τους τα μέλη του Σώματος.

Αυτούσια η ανακοίνωση

«Αναφορικά με σημερινό δημοσίευμα ενημερωτικής ιστοσελίδας, στο οποίο προβάλλεται ο ισχυρισμός ότι περιπολικά οχήματα της Αστυνομίας δεν διαθέτουν φάρους και σειρήνες, η Αστυνομία υπογραμμίζει ότι τέτοιοι ισχυρισμοί απορρίπτονται ως ανακριβείς και παραπλανητικοί.

Η Αστυνομία σημειώνει τα ακόλουθα:

Τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη σημαντική αναβάθμιση του στόλου της Αστυνομίας σε ποιότητα και ποσότητα. Ήδη στους δρόμους κυκλοφορούν στην πλειονότητά τους καινούργια αστυνομικά οχήματα, πλήρως εφοδιασμένα.

Περαιτέρω αυτή την περίοδο, η Αστυνομία βρίσκεται στο στάδιο της εγκατάστασης στα οχήματά της, ψηφιακού συστήματος ραδιοεπικοινωνίας τελευταίου τύπου και τεχνολογίας, με το οποίο αναβαθμίζεται σημαντικά η ασύρματη επικοινωνία μεταξύ των τμημάτων της. Βρίσκεται επίσης, στο στάδιο της προμήθειας και εγκατάστασης φάρων και σειρήνων, ευρωπαϊκών προδιαγραφών στα νέα οχήματα.

Ως εκ τούτου, λόγω των διαδικασιών μικρός αριθμός οχημάτων, στα οποία δεν έχουν εγκατασταθεί φάροι, χρησιμοποιούνται προσωρινά σε Αστυνομικές Διευθύνσεις ή Τμήματα, για μη επιχειρησιακούς σκοπούς. Ωστόσο, τα οχήματα αυτά είναι εφοδιασμένα με φορητούς φάρους και ασυρμάτους, ώστε να μπορούν ανά πάσα στιγμή να λειτουργήσουν και επιχειρησιακά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αστυνομία Κύπρου τα τελευταία χρόνια έχει κάνει τεράστια άλματα, σε ότι αφορά στον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση της υλικοτεχνικής της υποδομής, με μόνο γνώμονα την καλύτερη ανταπόκριση στις σύγχρονες ανάγκες και την ασφάλεια του κοινού.

Μεταξύ άλλων και πέραν όσων έχουν αναφερθεί πιο πάνω, έχει προχωρήσει στην εφαρμογή του κεντροποιημένου συστήματος συναγερμών, αντικαθιστώντας το προηγούμενο παμπάλαιο σύστημα, που αδυνατούσε να ανταποκριθεί στις ανάγκες των πολιτών.

Παράλληλα έχει εφοδιαστεί με οχήματα ασφαλούς μεταφοράς κρατουμένων, ενώ μέχρι το τέλος του χρόνου, αναμένεται να προμηθευτεί με αριθμό οχημάτων 4x4 και μοτοσικλετών, που θα αξιοποιηθούν άμεσα για την συνεχή βελτίωση της αστυνόμευσης».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X