ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πατέρας ραδιοφωνικής παραγωγού γλίτωσε από πολύνεκρο αεροπορικό δυστύχημα στην Ελλάδα (vid)

«Η τυχαία συνάντηση που τον έσωσε»

Με αφορμή το αεροπορικό δυστύχημα στην Ρωσία, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 71 ανθρώπων, ο Τάσος Τρύφωνος και η Αφροδίτη Δερματά, συζητούσαν στο ραδιόφωνο του, LOVE FM , για το ζευγάρι Ρώσων που σώθηκε στο παρά πέντε αφού αποφάσισαν να αλλάξουν τα εισιτήρια τους.

Ο Τάσος ρώτησε την Αφροδίτη «Σου έτυχε ποτέ να είναι μέρα και ώρα να πετάξεις και να μην θέλεις γιατί έχεις προαίσθημα;» η ραδιοφωνική παραγωγός απάντησε αφήνοντας μας άφωνους «Όχι δεν μου έχει τύχει» και συνέχισε «Ο μπαμπάς μου έχει σωθεί έτσι».

Η Αφροδίτη ξεκίνησε να εξιστορεί την περιπέτεια του πατέρα της με τον Τάσο να μην πιστευει τα όσα άκουγε… ώσπου ζήτησε από την Αφροδίτη να πάρουν τηλέφωνο τον πατέρα της .

Η περιπέτεια του πραγματικά συγκλονιστική. «Ήταν η ημέρα που απολύθηκα και ο μόνος τρόπος που μπορούσα να έρθω ήταν η Ολυμπιακή. Πήγα να βγάλω εισιτήριο και την ώρα που έφευγα βρήκα έναν αξιωματικό φίλο μου…»

Ακούστε τον να λέει τα όσα πέρασε

8 Δεκεμβρίου 1969: Το αεροπορικό δυστύχημα του αεροπλάνου από τα Χανιά με τους 90 νεκρούς

Ένα αεροσκάφος 11 ετών Μc Donnel Douglas DC-6B της Ολυμπιακής Αεροπορίας με όνομα ” ISLAND OF KERKYRA ” και αριθμό νηολογίου SX-DAE που εκτελούσε την πτήση Χανιά – Αθήνα συντρίβεται στην κορυφή Κερατοβούνι στο Πάνειο Όρος κοντά στην Κερατέα και οι 90 επιβαίνοντες (85 επιβάτες και 5 μέλη πληρώματος) σκοτώνονται.

Ήταν 8 Δεκεμβρίου 1969 μόλις τρία χρόνια μετά την βύθιση, την ίδια ακριβώς ημέρα, του επιβατηγού -οχηματαγωγού “ΗΡΑΚΛΕΙΟ” που έκανε και αυτό την ίδια διαδρομή· Χανιά – Αθήνα.

Η 8η Δεκεμβρίου έχει ανακηρυχθεί ως αποφράδα ημέρα για τα Χανιά, καθώς αυτή την ημέρα, το 1966 και το 1969 στις δύο τραγωδίες, βρήκαν τραγικό θάνατο, συνολικά 331 άνθρωποι σύμφωνα με τις επίσημες αναφορές

Το αεροσκάφος της πτήσης Ο.Α 954 απογειώθηκε από τα Χανιά για την Αθήνα με 85 επιβάτες και 5 μέλη πλήρωμα. Το πλήρωμα αν και νέο, σχετικά, σε ηλικία (κυβερνήτης 35 ετών, συγκυβερνήτης 37 ετών), ήταν αρκετά έμπειρο προερχόμενο μάλιστα από την πολεμική αεροπορία.

 

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X