ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΠΑΣΕΣΙ: Τι λέει για τη μονιμοποίηση των δημοσίων υπαλλήλων

Διαβάστε την ανακοίνωση

Η Παγκύπρια Συντεχνία Εκτάκτων και Συμβασιούχων Ιατρών (ΠΑΣΕΣΙ), με αφορμή την εισήγηση για μονιμοποίηση των δημοσίων υπαλλήλων με συμβόλαιο αόριστου χρόνου, σημειώνει πως η μόνη εφικτή αλλά και δίκαιη λύση για πραγματική εξίσωση των ιατρών που υπηρετούν στα δημόσια νοσηλευτήρια διαφαίνεται ότι είναι εκ των πραγμάτων η μονιμοποίηση.

Σε ανακοίνωση η ΠΑΣΕΣΙ αναφέρει ότι με την μονιμοποίηση θα πρέπει να γίνει αναδρομική αναγνώριση της προϋπηρεσίας για όλους τους σκοπούς, όπως άλλωστε γίνεται τόσα χρόνια για όσους καταλάμβαναν μόνιμη θέση στη δημόσια υπηρεσία.

Προσθέτει ότι θα πρέπει επίσης να ληφθεί πρόνοια για όσους είναι ακόμη με συμβόλαιο ορισμένου χρόνου και δεν έχουν συμπληρώσει τους 30 μήνες υπηρεσίας και ότι η όλη διαδικασία θα πρέπει να γίνει με νόμιμο τρόπο ώστε να ικανοποιεί τις πρόνοιες του συντάγματος.

"Θυμίζουμε ότι η κατηγορία εργαζομένων με το μεγαλύτερο ποσοστό συμβασιούχων που αγγίζει αν όχι ξεπερνά το 50%, είναι οι γιατροί. Βρισκόμαστε στο κατώφλι της αυτονόμησης και θεωρούμε σωστό να προχωρήσουμε σε αυτή με τα ίδια δικαιώματα και τις ίδιες ευκαιρίες με τους μόνιμους συναδέλφους", αναφέρεται.

Ακόμη η ΠΑΣΕΣΙ αναφέρει πως η βελτίωση των όρων εργασίας των λειτουργών Υγείας, μέσω μονιμοποίησης αυτών, θα συμβάλει μερικώς μόνο στην συγκράτηση και προσέλκυση γιατρών στα δημόσια νοσηλευτήρια και ότι το πραγματικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, είναι η πραγματική αναβάθμιση των δημοσίων νοσηλευτηρίων με ουσιαστική αυτονόμηση, οι ευρύτερες μεταρρυθμίσεις στο χώρο της Υγείας και εν τέλει η βελτίωση των συνθηκών εργασίας στο δημόσιο τομέα της υγείας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X