ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Παρολίγον διπλή τραγωδία! Σωτήρια η επέμβαση των ναυαγοσωστών (Pics)

Παιδί και ηλικιωμένη κινδύνευσαν να πνιγούν

Δύο σοβαρά περιστατικά κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν οι ναυαγοσώστες στην Λεμεσό, την Παρασκευή, όταν ένα παιδάκι και μια ηλικιωμένη γυναίκα, σε διπλανές παραλίες, κινδύνευσαν να χάσουν την ζωή τους μέσα στην θάλασσα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Επαρχιακός Ναυαγοσωστικός Όμιλος Λεμεσού.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

«Σήμερα Παρασκευή 18/5/ 2018 γύρω στις 11:00πμ οι Ναυαγοσωστες μας εις την περιοχή του ΛΕΜ 3,(malindi) καλέστηκαν να αντιμετωπίσουν 2 περιστατικα που εξελίχθησαν διαδοχικά, το ένα μετα το αλλο με χρονικό περιθώριο 5-6 λεπτών.

Πρόλαβαν το παιδάκι

Το πρώτο αφορούσε παιδι που κινδύνευε στο νερό, το οποίο βρισκόταν υπό την εποπτεία της μητερας,παππού και γιαγιάς (Ρώσους)200 μέτρα περίπου ανατολικά του πόστου των Ναυαγοσωστων μας του σημειου ΛΕΜ3.

Οι έμπειροι Ναυγοσωστες μας που βρίσκονταν καθήκον στο ΛΕΜ 3, συν 2 συναδελφοι μας της νεοσυστατης Ομαδας Διασωσης Αεροδρομίου (Ο.Α.Δ) πρώην μελοι της μοναδας μας, που ήταν ρεπό και τυχαια βρίσκονταν εις το σημείο ΛΕΜ 3 με τους συναδελφους,αντιλήφθησαν από απόσταση ότι κάτι συνέβαινε και ανέλαβαν δράση!

Αμεσως οι Ναυαγοσωστες μας,κινητοποιήθηκαν αμεσα και προσέτρεξαν με τον αναγκαίο εξοπλισμό για παν ενδεχόμενο και για οποία εξέλιξη μπορούσε να προκύψει.

Το παιδί παρουσίαζε συμπτώματα και επιπλοκες η στην αναπνοή, λόγο καταποσης θαλασσινού νερου, και οι Ναυαγοσωστες μας ξεκίνησαν την παροχή πρώτων βοηθειών, ενθαρρύνοντας το παιδί να βηξει αποβάλλοντας οποιοδήποτε εμπόδιο,απελευθερωνοντας ετσι τον αεραγωγο στο παιδι, οπως και έγινε στην στην συνέχεια, με το παιδί να αποβαλλει εμέσματα.

Στην συνέχεια το παιδί άρχισε να αναπνέει κανονικά.
Οι Ναυαγοσωστες μας προέβησαν σε κλήση ασθενοφόρου επι σκηνης κάτι το οποίο η οικογένεια αρνήθηκε θεωρωντας το περιστατικό ασήμαντο και εκτος κινδύνου,κάτι το οποίο δεν ισχύει σε καποιες περιπτώσεις, και που η επίσκεψη στο νοσοκομείο επιβάλλεται για προληπτικους λογους, και προς αποφυγή δευτερεύον πνιγμου(μετέπειτα)με αποτέλεσμα οι Ναυαγοσωστες να επιμενουν παροτρύνωντας την οικογένεια,οπως επισκεφθει οπωσδήποτε το νοσοκομείο, η κάποια κλινική το συντομότερο,το οποίο και τελικά έπραξαν.

Σύμφωνα με πληροφοριες που είχαμε το παιδί, θα παραμείνει στο νοσοκομείο για τουλάχιστον 24 ωρες για σκοπούς πρόληψης και προς αποφυγή οποιαδήποτε επιπλοκών εις την υγεία του.

Κινδύνευσε σοβαρά ηλικιωμένη τουρίστρια

Το δεύτερο περιστατικό,σημειώθηκε σε διπλανή παραλία,5 λεπτά μετά, 300μ ανατολικά του Ναυαγοσωστικού σημειου ΛΕΜ 3 και συγκεκριμένα 200μ δυτικα του σημειου ΛΕΜ 2(meridien) (το οποίο παραμένει κλειστό, αν είναι δυνατόν).

Το 2ον περιστατικό αφορούσε ηλικιωμένη Γερμανίδα η οποία έχασε τις αισθησεις της, καθως βρισκόταν μεσα στο νερό σε κοντινή απόσταση από την ακτή.

Η γυναίκα ανασύρθηκε από υπαλλήλους του καταδυτικού κέντρου που εδρεύει στην περιοχή, οι οποίοι της έδωσαν και τις πρωτες βοηθειες προτου καταφθάσουν στην συνέχεια οι Ναυαγοσωστες μας του ΛΕΜ3που
ειδοποιήθηκαν μεσο τηλεφώνου από πολίτη ο οποίος ήταν στην περιοχή και συντηρούσε την βάρκα του .

Οι Ναυαγοσωστες προσέτρεξαν μεταφεροντας εις την σκηνή, εξειδικευμένο εξοπλισμό που διαθέτουν,αναλαμβάνοντας στην συνέχεια την φροντίδα της γυναίκας.

Έπειτα Στην σκηνή κατέφθασε ασθενοφόρο, το οποίο μετέφερε την γυναίκα στο Γ.Ν Λεμεσου για περαιτέρω εξετάσεις.( περισσότερα δεν γνωρίζουμε προς το παρόν)

Ευχόμαστε Καλη και γρήγορη ανάρρωση και στις δυο περιπτώσεις που καλέστηκαν να επιληφθούν οι Ναυαγοσωστες της Μοναδας μας!

Επι ευκαιριας,θα θέλαμε να παροτρύνουμε το κοινό, να επισκέπτεται παραλιες που εποπτεύουν Ναυαγοσωστες της Δημοκρατιας.Επισης τα μάτια μας «14» και η ΠΡΟΣΟΧΗ μας ΣΥΝΕΧΩΣ οταν βρισκόμαστε με τα ΠΑΙΔΙΑ μας σε παραλιες ασχέτως αν υπάρχουν η όχι Ναυαγοσωστες...
Καλον και Ασφαλές Καλοκαίρι σε όλο τον κόσμον».

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X