ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Παράνομο σφαγείο εντόπισε η Αστυνομία

Έβαζαν πλαστές σφραγίδες

Σε συντονισμένη επιχείρηση της Αστυνομίας που διεξήχθη τις πρωινές ώρες σήμερα σε υποστατικό στην επαρχία Λευκωσίας, μέλη του ΤΑΕ Αρχηγείου Αστυνομίας, εντόπισαν αριθμό παράνομα σφαγμένων προβάτων, τα οποία έφεραν πλαστές σφραγίδες των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών και διερευνάται κατά πόσον θα διοχετεύονταν παράνομα για πώληση στην αγορά.

Συγκεκριμένα, η επιχείρηση διεξήχθη μεταξύ των ωρών 4.30 και 8.30 το πρωί σήμερα, σε κτηνοτροφική μονάδα στην επαρχία Λευκωσίας, ιδιοκτησία 65χρόνου. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης ανακόπηκε αυτοκίνητο που αναχωρούσε από την κτηνοτροφική μονάδα και σε έρευνα που έγινε, τα μέλη της Αστυνομίας εντόπισαν στο όχημα 21 σφάγια. Τα σφάγια ελέγχθηκαν από λειτουργό των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών και διαπιστώθηκε ότι αυτά έφεραν πλαστές σφραγίδες του Κτηνιατρείου.

Ακολούθησε έρευνα στην κτηνοτροφική μονάδα, όπου εντοπίστηκε αριθμός προβιών, ζωικά απόβλητα και πλαστές σφραγίδες του Κτηνιατρείου. Εντοπίστηκαν επίσης ένα πριόνι και μαχαίρια, τα οποία πιστεύεται ότι χρησιμοποιούνταν για την παράνομη λειτουργία σφαγείου εντός της κτηνοτροφικής μονάδας.

Σε έρευνα που έγινε στην κατοικία του 65χρονου, εντοπίστηκαν τρία σφάγια, ενώ σε έρευνα που έγινε σε υποστατικό ιδιοκτησίας του ιδίου εντοπίστηκαν ακόμη εννέα σφάγια.

Εναντίον του 65χρονου, καθώς και δύο άλλων προσώπων που εργάζονται για τον ίδιο, διερευνάται υπόθεση συνωμοσίας για καταδολίευση, συνωμοσίας για διάπραξη πλημμελήματος, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και αδικήματα που αφορούν στον Νόμο για την προστασία της υγιεινής του κρέατος, στον Νόμο για την ταξινόμηση των σφάγιων των προβατοειδών, στον Νόμο για την υγεία των ζώων και στον Νόμο για την προστασία και ευημερία των ζώων.

Το ΤΑΕ Αρχηγείου διερευνά την υπόθεση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X