ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πάφος: Ελεύθερος υπό όρους 35χρονος για απόπειρα ληστείας τράπεζας

Τοποθετήθηκε στο stop list και υπέγραψε εγγύηση δεκάδων χιλιάδων

Στις 5 Μαρτίου του 2019 αναμένεται να παρουσιαστεί στο Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου ο 35χρονος, ο οποίος είχε συλληφθεί για σωρεία αδικημάτων, καθώς και για την απόπειρα ληστείας υποκαταστήματος της Τράπεζας Κύπρου στην Πάφο στις 4 Ιανουαρίου 2018.

Ο 35χρονος προσήχθη σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου και το Δικαστήριο επαναπρογραμμάτισε την εκδίκαση της υπόθεσης με αριθμό 574/18 στις 5.3.2019.

Διέταξε επίσης όπως ο 35χρονος αφεθεί ελεύθερος με όρους, όπως να υπογράψει εγγύηση ύψους 50 χιλιάδων ευρώ με αξιόχρεο εγγυητή, τα στοιχεία του να τοποθετηθούν στο stop list, να παραδώσει τα ταξιδιωτικά του έγγραφα και κάθε μέρα να παρουσιάζεται στον αστυνομικό σταθμό Κουκλιών από 17:00 το απόγευμα μέχρι 21:00.

Ο 35χρονος αφού εκπλήρωσε τους όρους αφέθηκε ελεύθερος.

«Βουνό» κατηγορίες

Ο 35χρονος φέρεται να εμπλέκεται σε εμπρησμό οχήματος, διάρρηξη κτιρίου, κλοπή αυτοκινήτου, απόπειρα κλοπής από κλειδωμένο κιβώτιο και πρόκληση κακόβουλης ζημιάς αδικήματα που διαπράχθηκαν στην επαρχία Πάφου κατά τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο 2017 και την απόπειρας ληστείας της Τράπεζας στις 4.1.2018.

Εξάλλου σύμφωνα με την Αστυνομία και το ιστορικό των νέων υποθέσεων στις οποίες φέρεται να εμπλέκεται ο 35χρονος, πέραν της απόπειρας διάρρηξης υποκαταστήματος της Τράπεζας Κύπρου, μεταξύ των ημερομηνιών 29 και 30 Οκτωβρίου 2017, διαπράχθηκε διάρρηξη γραφείου εταιρείας σε κοινότητα στην επαρχία Πάφου. Από το γραφείο κλάπηκαν τα κλειδιά αυτοκινήτου, το οποίο ήταν σταθμευμένο έξω από αυτό, και το οποίο στη συνέχεια κλάπηκε.

Στις 30 Οκτωβρίου 2017, γύρω στις 4.00 π.μ. ένα πρόσωπο μετέβη με το κλοπιμαίο αυτοκίνητο σε πρατήριο καυσίμων σε κοντινή απόσταση από όπου αυτό είχε κλαπεί και προσπάθησε να παραβιάσει το χρηματοδέκτη αγοράς καυσίμων του πρατηρίου, προκαλώντας ζημιά στο χρηματοδέκτη. Ωστόσο, δεν κατάφερε να τον παραβιάσει και εγκατέλειψε τη σκηνή με το κλοπιμαίο αυτοκίνητο.

Στις 14 Νοεμβρίου γύρω στις 5.50 π.μ, διαπιστώθηκε πως κατά τη διάρκεια της νύχτας έγινε εκ νέου απόπειρα κλοπής από τον κλειδωμένο χρηματοδέκτη του συγκεκριμένου πρατηρίου καυσίμων.

Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε πως δύο πρόσωπα μετέβησαν στο πρατήριο με το κλοπιμαίο αυτοκίνητο και προσπάθησαν επανειλημμένα, αλλά χωρίς να τα καταφέρουν να παραβιάσουν το χρηματοδέκτη. Στη συνέχεια αποχώρησαν από τη σκηνή με το αυτοκίνητο το οποίο εντοπίστηκε αργότερα να φλέγεται σε περιοχή κοινότητας της επαρχίας Πάφου.

Μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατέσβησαν την πυρκαγιά, η οποία, όπως διαπιστώθηκε, τέθηκε κακόβουλα στο αυτοκίνητο.

Από τις σκηνές διάρρηξης του γραφείου, απόπειρας κλοπής από τον κλειδωμένο χρηματοδέκτη και εμπρησμού του αυτοκινήτου παραλήφθηκαν από μέλη της Αστυνομίας διάφορα τεκμήρια για επιστημονικές εξετάσεις.

Ανακρινόμενος ο 35χρονος αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη στις υποθέσεις.

Η Αστυνομία συνεχίζει τις εξετάσεις.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X