ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

"Ουδέν σχόλιον" από Ιωνά για δηλώσεις Φαίδωνος

Έκκληση να αφεθεί η Αστυνομία να χειριστεί τους κινδύνους που διατρέχει κάθε πολίτης και αξιωματούχος

Την έκκληση να αφεθεί η Αστυνομία να χειριστεί αξιολογώντας ορθά τους όποιους κινδύνους διατρέχει ο κάθε πολίτης και αξιωματούχος του κράτους, απηύθυνε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου, σε σχέση με τον Δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος. Ο κ. Νικολάου, ερωτηθείς σχετικά, δεν θέλησε να σχολιάσει τις δηλώσεις του κ. Φαίδωνος και είπε πως το θέμα της ασφάλειας προσώπων δεν είναι προς δημόσια συζήτηση.

Ο κ. Νικολάου παρευρέθηκε σήμερα το μεσημέρι στην Αστυνομική Διεύθυνση Λευκωσίας, όπου συζήτησε μαζί με τον Αρχηγό της Δύναμης και τα μέλη της Διεύθυνσης, τα αποτελέσματα έρευνας για την πορεία του εγκλήματος στη Λευκωσίας καθώς και για τις προσπάθειες της Κυβέρνησης για πάταξη του φαινομένου της διαφθοράς.

Σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη, ο κ. Νικολάου είπε πως η Αστυνομική Διεύθυνση Λευκωσίας προέβη σε μια παρουσίαση των αποτελεσμάτων σε σχέση με τα τελευταία 3 με 4 χρόνια. «Από τα αποτελέσματα φαίνεται ξεκάθαρα ότι υπάρχει μια βελτίωση σε σχέση με τα διάφορα εγκλήματα που καταγράφονται στην Επαρχία, υπάρχει μια ουσιαστική αύξηση της επιχειρησιακής δραστηριότητας παρά το μειωμένο προσωπικό και τα αυξημένα καθήκοντα που εκτελούν λόγω και της τρομοκρατίας», είπε.

Ο κ. Νικολάου ανέφερε ότι επεσήμανε στην ηγεσία της Επαρχίας τις αλλαγές που γίνονται στην προσπάθεια για εκσυγχρονισμό της Αστυνομίας σε σχέση με θέματα δομής, λειτουργίας, και τα οποία θα ενδυναμώσουν περαιτέρω την αξιοκρατία στο σώμα, ιδιαίτερα μάλιστα με την εισαγωγή κριτηρίων για τις προαγωγές. Πρόσθεσε πως τους επεσήμανε ότι για πρώτη φόρα έχει καταργηθεί η προσωπική συνέντευξη στη διαδικασία των προσλήψεων και να αναμένουν ότι και στις προαγωγές θα υπάρξει μείωση στις υποκειμενικές κρίσεις.

Όπως ανέφερε στη συνέχεια, και ο Αρχηγός αλλά και ο ίδιος έχουν επικεντρωθεί κατά τη σύσκεψη, στα θέματα που σχετίζονται με τη διαφθορά και ενημέρωσε ότι προσεχώς ολοκληρώνεται η συζήτηση στην Επιτροπή της Βουλής για το πακέτο των νομοσχεδίων για πάταξη της διαφθοράς.

Ο Υπουργός ζήτησε την εγρήγορση από τα μέλη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λευκωσίας στην προσπάθεια για πάταξη της διαφθοράς ενώ έγιναν συγκεκριμένες επισημάνεις και υπήρξε προβληματισμός για φαινόμενα που έχουν παρουσιαστεί είτε μέσα από την έρευνα που έγινε είτε μέσα από τις πληροφορίες που υπάρχουν.

«Είμαι ευχαριστημένος από τη σύσκεψη και τη συζήτηση που έχει γίνει, φαίνεται ότι υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον από τους αξιωματικούς της Αστυνομίας και έχω ξεκάθαρα δώσει το μήνυμα ότι εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθεια να αναβαθμίσουμε το ρόλο της Αστυνομίας, την αποτελεσματικότητα της και στην ανταπόκριση σε θέματα ασφάλειας γιατί πράγματι η προσπάθεια η οποία έχει γίνει τα τελευταία χρόνια για να αυξηθεί το επίπεδο ασφάλειας στον τόπο μας είναι εμφανής και μπορώ να πω αναγνωρίζεται από όλους», είπε.

Ερωτηθείς σχετικά με τις πληροφορίες ότι η ΜΜΑΔ ξεκινά περιπολίες στη Λεμεσό για πάταξη του φαινομένου των βομβιστικών επιθέσεων των τελευταίων ημερών, ο κ. Νικολάου είπε πως δεν θα ήταν σωστό να αναφερθεί σε αποφάσεις που έχουν ληφθεί και τα μέτρα που η Αστυνομία προτίθεται να εφαρμόσει. Διαβεβαίωσε, ωστόσο, ότι η παρουσία της Αστυνομίας θα είναι εμφανής με σκοπό να σταλεί το απαιτούμενο μήνυμα ότι νοιάζεται για την ασφάλεια του πολίτη, «γιατί πραγματικά νοιαζόμαστε γι’ αυτή», τόνισε.

Σε ερώτηση για τις χθεσινές αναφορές του Δημάρχου Πάφου σε τηλεοπτική εκπομπή καθώς και την έκκληση του πατέρα του κ. Φαίδωνος για την ανάγκη προστασίας του γιου του, ο κ. Νικολάου είπε πως δεν θα ήθελε να σχολιάσει τη δήλωση του Δημάρχου.

«Νομίζω ότι τα θέματα που σχετίζονται με την ασφάλεια των προσωπικοτήτων δεν είναι θέμα το οποίο συζητιέται δημοσίως. Ας το αφήσουμε στην Αστυνομία να το χειριστεί όπως πρέπει αξιολογώντας τους οποιουσδήποτε κινδύνους μπορεί να διατρέχει ο κάθε πολίτης ή αξιωματούχος αυτού του κράτους», κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X