ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ό,τι πιο μαζικό είδαμε τα τελευταία χρόνια

Ο λόγος για την πορεία διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών

Οι αρχικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο ότι στην πορεία διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών σήμερα Τρίτη (28/08) ο αριθμός των ατόμων που θα λάμβαναν μέρος θα ήταν κοντά στις 10.000. Με βάση τα όσα είδαμε και τις πληροφορίες που φτάνουν κοντά μας ο αριθμός αυτός ξεπεράστηκε δείχνοντας ότι οι εκπαιδευτικοί παρέμειναν ενωμένοι και έτοιμοι να διεκδικήσουν μέχρι τέλους τα «θέλω» τους.

Στην σημερινή πορεία διαμαρτυρίας δεν ακούστηκαν μέτρα τα οποία θα παρθούν από τις εκπαιδευτικές οργανώσεις ενώ έχει γίνει ξεκάθαρο εδώ και κάποιες μέρες ότι οι εκπαιδευτικοί θα επιστρέψουν κανονικά στα σχολεία στις 3 Σεπτεμβρίου. Δεν μπορούμε να ξέρουμε την κατάληξη που θα έχει η κρίση στην παιδεία αφού όπως έχει φανεί κανένα από τα εμπλεκόμενα μέρη (Κυβέρνηση – Εκπαιδευτικοί) δεν είναι διατεθειμένο να βάλει νερό στο κρασί του.

Από τις εικόνες που έφτασαν από την πορεία διαμαρτυρίας πολύ εύστοχα θα μπορούσε να πει κάποιος ότι θύμιζαν συλλαλητήρια μιας άλλη εποχής. Να σημειωθεί επίσης ότι δεν υπήρξαν παρατράγουδα ενώ στις ομιλίες υπήρξαν αποδοκιμασίες όταν γίνονταν αναφορές στο πρόσωπο του Υπουργού Παιδείας.

Η πορεία ξεκίνησε στις 18:30 από τα φώτα της ΠΑΣΥΔΥ μέχρι το Προεδρικό Μέγαρο, με τους συμμετέχοντες στην διαμαρτυρία να φωνάζουν συνθήματα όπως, μεταξύ άλλων, «Κάτω τα χέρια απ’ την παιδεία», «Αγώνας-Αγώνας-Αγώνας διαρκείας είναι η απάντηση στον Υπουργό Παιδείας», «Κάτω τα χέρια απ΄ το σχολείο, τα όνειρα των μαθητών, δεν μπαίνουν στο ψυγείο», «Εσείς που τώρα κοιτάτε την πορεία, ελάτε να παλέψουμε για δωρεάν παιδεία», κρατώντας πανό που έγραφαν, μεταξύ άλλων: «Σεβασμός στα παιδιά και στους εκπαιδευτικούς, όχι στη διάλυση της δημόσιας παιδείας », «Παιδεία στο περιθώριο – Κοινωνία στο μεσαίωνα», «Αξιοπρέπεια – Διάλογος», «Κάτω τα χέρια απ’ την παιδεία – Διάλογος =Δημοκρατία», «Δημοκρατικό χαρούμενο σχολείο», «Ελεύθερη παιδεία-Όχι δικτατορία», «Εξορθολογισμό ή διάλυση», «Κάντε σωστούς εξορθολογισμούς και όχι πρόχειρους πειραματισμούς», «Τέρμα στη δίωξη του Συνδικαλισμού».

Η πορεία διαμαρτυρίας ήταν μαζική έστειλε τα ανάλογα μηνύματα σε πολιτεία και κοινωνία αλλά πλέον ανήκει στο παρελθόν, αυτό που περιμένουμε να δούμε είναι πως θα είναι η επόμενη μέρα και τι εξελίξεις θα φέρει. 

 

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X