ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Οργώνει» η Αστυνομία: Χειροπέδες σε 70χρονο και στον φρουρό του

Επικίνδυνο όπλο στο όχημα άλλου συλληφθέντα

Η Αστυνομία συνεχίζει με αμείωτη ένταση, τις επιχειρήσεις σε παγκύπρια κλίμακα για πάταξη του σοβαρού και οργανωμένου εγκλήματος. Στο πλαίσιο αυτών των επιχειρήσεων, προέβη σε αριθμό συλλήψεων ύστερα από στοχευμένες έρευνες, δυνάμει δικαστικών ενταλμάτων σε οικίες, υποστατικά και οχήματα διαφόρων προσώπων, σε όλες τις πόλεις και την επαρχία, το τελευταίο 24ωρο.
Οι επιχειρήσεις σχεδιάζονται με διαρκή αξιολόγηση πληροφοριών από πολλαπλές πηγές και εκτελούνται συντονισμένα από διάφορα τμήματα της Αστυνομίας.

Διαβάστε, επίσης: «Ντου» στην οικία Καλοψιδιώτη

Ειδικότερα:

Κατά τη διάρκεια έρευνας, η οποία έγινε στην οικία 27χρονου, κάτοικου Αγίας Νάπας, εντοπίστηκε κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, το οποίο κατέγραφε σε δημόσιο χώρο, με αποτέλεσμα ο 27χρονος να συλληφθεί για αυτόφωρο αδίκημα. Κατά τον χρόνο της έρευνας, στην περιοχή θεάθηκε αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε επίσης 27χρονος από την επαρχία Λευκωσίας. Σε έρευνα που έγινε στο αυτοκίνητο εντοπίστηκε ένα επικίνδυνο όπλο (ξύλινο αντικείμενο). Ο 27χρονος συνελήφθη για αυτόφωρο αδίκημα και αφού κατηγορήθηκε γραπτώς αφέθηκε ελεύθερος.

Στη Λεμεσό, μεταξύ των ωρών 11μ.μ χθες και 2.15μ.μ. σήμερα, διεξήχθηκαν έρευνες στις οικίες έξι προσώπων. Κατά τη διάρκεια των ερευνών, οι οποίες έγιναν με δικαστικά εντάλματα, στην οικία 70χρονου, ανευρέθηκε χρηματικό ποσό ύψους €78.800 περίπου, καθώς επίσης και 13 επιταγές τραπεζών με διάφορους δικαιούχους. Εναντίον του 70χρονου, διερευνώνται υποθέσεις παράνομης κατοχής περιουσίας και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Στην εν λόγω οικία εντοπίστηκε και συνελήφθη ένας 32χρονος, ο οποίος εκτελούσε χρέη φρουρού.

Επίσης, στην οικία 52χρονου εντοπίστηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των €2,200 περίπου, καθώς επίσης και πέντε επιταγές, ενώ στην οικία 25χρονου, εντοπίστηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των €11,000 περίπου.

Στη Λευκωσία, μεταξύ των ωρών 9π.μ. – 6.30μ.μ. χθες, κατά τη διάρκεια ερευνών στις οικίες, υποστατικά και οχήματα 18 προσώπων, εισπράχθηκε το συνολικό ποσό των 7,466 ευρώ για εντάλματα προστίμου. Επίσης, στην κατοχή 24χρονου, εντοπίστηκε ποσότητα τσιγάρων, τα οποία κατασχέθηκαν από το Τμήμα Τελωνείων, το οποίο του επέβαλε χρηματικό πρόστιμο ύψους €2,100.

Στη Λάρνακα μεταξύ των ωρών 10μ.μ. χθες – 5π.μ. σήμερα, διεξήχθησαν έρευνες στις οικίες δύο προσώπων. Κατά τη διάρκεια των ερευνών, εντοπίστηκε στην οικία 34χρονου ρητίνη κάνναβης βάρους οκτώ γραμμαρίων περίπου, 1,5 γραμμάριο κάνναβης και μία ζυγαριά ακριβείας.

Ο 34χρονος συνελήφθη με δικαστικό ένταλμα και τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων. Επίσης, εντοπίστηκε και συνελήφθη στη Λάρνακα, 24χρονος, ο οποίος καταζητείτο για υπόθεση ληστείας που διαπράχθηκε στις 24 Απριλίου, 2018 στη Λάρνακα.
Εξάλλου, κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ώρου, τα μέλη της Αστυνομίας διενήργησαν συνολικά 245 ελέγχους οχημάτων και 305 ελέγχους προσώπων, παγκύπρια.

Οι συντονισμένες έρευνες της Αστυνομίας, για πάταξη του σοβαρού και οργανωμένου εγκλήματος, συνεχίζονται σε καθημερινή βάση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X