ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Οργισμένη η παροικία στο Λονδίνο με διαφημιστική εκστρατεία του ψευδοκράτους

Καλούν τους Λονδρέζους να επιλέξουν την φιλοξενία της «Βόρειας Κύπρου»

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην παροικία του Λονδίνου η νέα διαφημιστική τουριστική εκστρατεία του ψευδοκράτους στη βρετανική πρωτεύουσα.

Αφίσες που διαφημίζουν τουριστικά τα κατεχόμενα έχουν αναρτηθεί σε δεκάδες κόκκινα λεωφορεία της βρετανικής πρωτεύουσας, σε 22 σταθμούς του υπογείου σιδηροδρόμου, καθώς και σε 25 κεντρικά σημεία της πόλης.

Καλούν τους Λονδρέζους να αποφύγουν τον μουντό καιρό και την καθημερινότητα και να επιλέξουν την κουζίνα, τη διασκέδαση, τις παραλίες, την αρχαία ιστορία, τη λιακάδα και τη φιλοξενία της «Βόρειας Κύπρου».


Αυτοκίνητα για όλα τα γούστα δημοπρατεί η Τράπεζα Κύπρου (Λίστα)


Η εκστρατεία άρχισε στις 28 Ιανουαρίου και θα διαρκέσει έναν μήνα. Είχε προηγηθεί κατά το διάστημα Σεπτεμβρίου-Δεκεμβρίου 2018 η παροχή διαφημιστικών κονδυλίων σε tour operators στο Ηνωμένο Βασίλειο από το λεγόμενο «Υπουργείο Τουρισμού και Περιβάλλοντος» του ψευδοκράτους.

Ο υπεύθυνος του τομέα τουρισμού του ψευδοκράτους στο Ηνωμένο Βασίλειο Καντίρ Ντορουχάν δήλωσε στην τουρκόφωνη εφημερίδα του Λονδίνου Londra Gazete ότι στόχος είναι η αύξηση των κρατήσεων από Βρετανούς στις αρχές του έτους και εκτίμηση πως ο αριθμός των επισκεπτών από τη Βρετανία θα αυξηθεί φέτος.

Επιστολές διαμαρτυρίας αποστέλλει εκ μέρους της κυπριακής κυβέρνησης η Ύπατη Αρμοστεία στο Ηνωμένο Βασίλειο προς το δήμαρχο Λονδίνου, προς την επιτροπή συγκοινωνιών του δημοτικού συμβουλίου του Λονδίνου και προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του Transport for London (TfL), του οργανισμού που διαχειρίζεται τις συγκοινωνίες της πρωτεύουσας.

Επιστολή διαμαρτυρίας με παραλήπτη τον δήμαρχο Λονδίνου Σαντίκ Καν απευθύνει επίσης ο πρόεδρος Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας Ηνωμένου Βασιλείου Χρίστος Καραολής. Ο δήμαρχος της πόλης έχει την ευθύνη για τη λειτουργία του Transport for London (TfL).

Ο κ. Καραολής επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι οι αφίσες διαφημίζουν περιοχές που τελούν υπό παράνομη τουρκική στρατιωτική κατοχή από το 1974.

Θετει υπόψη του κ. Καν ότι πολλά μέλη της βρετανοκυπριακής κοινότητας στο Λονδίνο είναι ιδιοκτήτες περιουσιών στα κατεχόμενα και στερούνται βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε σχέση με αυτές.

Ο κ. Καραολής αναφέρεται στην πλειάδα ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών και άλλων διεθνών οργανισμών σχετικά με το υπό κατοχή τμήμα της Κύπρου και παράλληλα επισημαίνει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο αναγνωρίζει μόνο την Κυπριακή Δημοκρατία ως νόμιμη κρατική οντότητα στο νησί.

Εξάλλου, η οργάνωση της παροικίας Lobby for Cyprus καυτηρίασε τη διαφημιστική εκστρατεία σημειώνοντας μέσω Twitter ότι «πολλοί πρόσφυγες που εκτοπίστηκαν από την Κύπρο από τους Τούρκους και αναζήτησαν καταφύγιο στο Λονδίνο θα υποστούν την περαιτέρω ασέβεια του να βλέπουν τα κατεχόμενα εδάφη τους, τα σφετερισμένα σπίτια και ιδιοκτησίες τους να διαφημίζονται για τουρισμό στους σταθμούς του υπογείου του Λονδίνου. Ντροπή στο TfL που υποστηρίζει τον τουρισμό της κατοχής».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X