ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Οι πρώτες αντιδράσεις - «Οργή και αποτροπιασμός για το 5μηνο παιδάκι»

«Δεν είναι ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία φορά»

Φρίκη προκαλεί το περιστατικό που είδε το φως της δημοσιότητας πριν από λίγο και θέλει 5μηνο βρέφος να έχει υποστεί ρήξη παρθενικού υμένα.

Όπως είναι λογικό, το άκουσμα της είδησης πάγωσε την κυπριακή κοινή γνώμη που παρακολουθεί άναυδη τις εξελίξεις.

Για μια ακόμα φορά να τονίσουμε ότι πρόκειται για μια άκρως λεπτή υπόθεση, η οποία χρήζει ιδιαίτερης προσοχής.


Κύπρος: Καταγγελία - σοκ! 5μηνο βρέφος με ρήξη παρθενικού υμένα


Η σεξουαλική κακοποίηση παιδιών είναι φαινόμενο πλέον της κοινωνίας μας, οι καταγγελίες είναι καθημερινές, είπε η Πρόεδρος του Συμβουλίου «Φωνή» Αναστασία Παπαδοπούλου σχολιάζοντας, την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης πεντάμηνου βρέφους, που είδε το φως της δημοσιότητας σήμερα.

«Δυστυχώς δεν είναι το πρώτο τέτοιο περιστατικό και δεν θα είναι ούτε και το τελευταίο. Η σεξουαλική κακοποίηση παιδιών είναι φαινόμενο πλέον της κοινωνίας μας, οι καταγγελίες είναι καθημερινές», σημείωσε.

Αντιλαμβάνομαι, είπε, το σοκ που υπέστη η κοινωνία όταν για πρώτη φορά έχει φθάσει στη δημοσιότητα περιστατικό για ένα τόσο μικρό παιδί.

«Δυστυχώς, τέτοιες υποθέσεις πολύ δύσκολα στοιχειοθετούνται στο δικαστήριο λόγω του ότι τα ίδια τα παιδιά δεν μπορούν να σπάσουν τη σιωπή τους. Σε αυτή την περίπτωση αν ισχύουν όλα αυτά που έχουν βγει στη δημοσιότητα – ευτυχώς υπάρχει μαρτυρία τρίτων – είτε των ίδιων των ιατρών, που μπράβο τους προχώρησαν σε εξέταση όταν είδαν σημάδια που δημιουργούσαν σοβαρή υποψία σεξουαλικής κακοποίησης, είτε η ίδια η μητέρα του παιδιού που με αρκετή δυσκολία των περιστάσεων της προχώρησε σε αυτή την καταγγελία», συμπλήρωσε.

Πρέπει να αντιληφθούμε, συμπλήρωσε η κ. Παπαδοπούλου, ότι σε αυτές τις περιπτώσεις όπου τα ίδια τα παιδιά δεν μπορούν να σπάσουν τη σιωπή τους, οφείλουμε ο καθένας από εμάς να την σπάζουμε για αυτά.

Αντίδραση υπήρξε και από την Reaction Cyprus, που με μία οργισμένη ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε:

«Μόνο οργή, αποτροπιασμό και αγανάκτηση προκαλεί η είδηση ότι νοσηλεύεται στο νοσοκομείο 5μηνο παιδάκι μετά από ρήξη του παρθενικού υμένα. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ, όπως και όλη η κυπριακή κοινωνία, άμεσο εντοπισμό του δράστη και παραδειγματική τιμωρία!»

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X