ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Ορέστης» από το απόγευμα: Βροχές σε όλη την Κύπρο

Ο Διευθυντής της Μετεωρολογικής εξηγεί τι να περιμένουμε

Η Κύπρος βρίσκεται ήδη υπό την επίδραση του συστήματος χαμηλής πίεσης, στο οποίο δόθηκε η ονομασία "Ορέστης", το οποίο, ωστόσο, δεν θα μας επηρεάσει στην ένταση και την έκταση που επηρέασε την Ελλάδα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Διευθυντής της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Κλεάνθης Νικολαϊδης.

Ο κ. Νικολαϊδης ανέφερε πως "το απόγευμα, απόψε και αύριο μέχρι νωρίς το απόγευμα περιμένουμε βροχές και τοπικές καταιγίδες σε όλες τις περιοχές της Κύπρου", χωρίς να αναμένεται κάποιο ακραίο καιρικό φαινόμενο.


Καταζητούμενο πρόσωπο - Φωτογραφία και περιγραφή


Ο Διευθυντής της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας ανέφερε πως σήμερα το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές σε αρκετές περιοχές της Κύπρου.

"Υπάρχει πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων το απόγευμα. Καταιγίδες και βροχές θα έχουμε και απόψε και αύριο. Αργά το απόγευμα της Πέμπτης αναμένεται ουσιαστική βελτίωση του καιρού και Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Την Παρασκευή αναμένεται να είναι πιο ψυχρός ο καιρός σε σχέση με σήμερα ενώ το Σαββατοκυρίακο οι θερμοκρασίες θα ανεβούν και θα φθάσουν τις κανονικές για την εποχή", σημείωσε.


Νέες θέσεις εργασίας στο Δημόσιο - Όσα πρέπει να γνωρίζετε


Ερωτηθείς αν αναμένονται έντονα καιρικά φαινόμενα, ο κ. Νικολαϊδης απάντησε αρνητικά.

Σύμφωνα με το Δελτίο Καιρού της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας η θερµοκρασία θα πέσει απόψε γύρω στους 18 βαθµούς στο εσωτερικό, τα δυτικά και βόρεια παράλια, γύρω στους 20 στα υπόλοιπα παράλια και στους 12 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 24 βαθµούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 14 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αναλυτικά η πρόβλεψη της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

Χαµηλό βαροµετρικό αρχίζει να επηρεάζει την περιοχή.

Το απόγευµα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος και αναµένονται µεµονωµένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόµενο καταιγίδας, κυρίως στα δυτικά, στα βόρεια, στα ορεινά αλλά και σε ορισµένες περιοχές στο εσωτερικό. Στην ατµόσφαιρα θα παρατηρείται αραιή σκόνη που σταδιακά υποχωρεί. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως δυτικοί ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ, και παροδικά µέτριοι, 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγµένη.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος και αναµένονται τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, αρχικά από τα δυτικά ενώ σταδιακά θα επηρεάσει και άλλες περιοχές. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ, για να καταστούν αργότερα νοτιοδυτικοί µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 18 βαθµούς στο εσωτερικό, τα δυτικά και βόρεια παράλια, γύρω στους 20 στα υπόλοιπα παράλια και στους 12 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.


Τραγωδία Ακάμα: Αυτός είναι ο δρόμος «λαιμητόμος» (Χάρτης, Εικόνες)


Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Αργά το απόγευµα αναµένεται σταδιακή βελτίωση. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως δυτικοί µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ, και παροδικά ισχυροί µέχρι πολύ ισχυροί, 5 µε 6 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγµένη µέχρι κυµατώδης. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 24 βαθµούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 14 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

Η θερµοκρασία θα σηµειώσει πτώση την Παρασκευή για να κυµανθεί πιο κάτω από τις µέσες κλιµατικές τιµές, ενώ το Σαββατοκύριακο αναµένεται σταδιακή άνοδος για να κυµανθεί λίγο πιο κάτω από τις µέσες κλιµατικές τιµές.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση