ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τραγικός ο απολογισμός - Όνειρα που «έσβησαν» νωρίς στην άσφαλτο (pics, vid)

Πόνος, θλίψη και ένα μεγάλο γιατί

Στέλλα Μάρκου

Η απώλεια πάντα πονάει, ο ξαφνικός χαμός όμως μπορεί να τρελάνει. Η μάνα να χάνει το παιδί της που έφυγε καβάλα στην αγαπημένη του μηχανή. Το παιδί αποχαιρετά τον γονιό του που επέστρεφε από τη δουλεία και δεν πρόλαβε να του κάνει μια αγκαλιά. Αυτά μπορεί να ακούγονται δραματικά μα η πραγματικότητα είναι πολύ χειρότερη και δεν μπορεί κανείς να την περιγράψει και κανείς να την καταλάβει.

Διαβάστε επίσης: «Α ρε μάνα. Τζιαι ελάλες μου τα. Γιε μου, φόρα τζείνο το ευλοημένο το κράνος σου»

Ο απολογισμός για το 2018 για τα θανατηφόρα τροχαία είναι τραγικός, 24 νεκροί, στην συντριπτική τους πλειοψηφία νέοι άνθρωποι. Σήμερα (25/06) στην μαύρη λίστα προστέθηκε ακόμα ένα νέο άτομο ο Ζαχαρίας Ευριπίδου. Το νέο θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε γύρω στις 6:40 το πρωί της Δευτέρας, στην επαρχία Λεμεσού, στον δρόμο Λεμεσού- Πλατρών, με κατεύθυνση την Λεμεσό όταν ο οδηγός του τζιπ οχήματος έχασε τον έλεγχο του οχήματος του.

Φυσικά, δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τους 29χρονο Γιώργο, 23χρονο Ανδρέα, 17χρονο Γιώργο, 52χρονο Μιχάλη, 33χρονο Χάρη, 42χρονη Ευγενία, 35χρονο Δημήτρη, 45χρονη Ζωούλα, 66χρονο Χαράλαμπο, 24χρονο Νικόλα, 20χρονο Μαρίνο…

Τραγικός ο απολογισμός και το 2017

Τα σημάδια φάνηκαν από το 2017 όπου η Κύπρος κατέγραψε τη μεγαλύτερη αύξηση στους οδικούς θανάτους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με ποσοστό που φθάνει το 15%, σύμφωνα με την 12η ετήσια έκθεση Road Safety PIN Report.

Διαβάστε επίσης: Σπαράζει η Λεμεσός... Μαζί στην ζωή μαζί και στον θάνατο (pics)

Μάλιστα με βάση την εν λόγω έκθεση το 2017 καταγράφηκαν στην Κύπρο 53 οδικοί θάνατοι, που ήταν 7 περισσότεροι από το 2016. Σημειώνεται πως η αύξηση αυτή ακολούθησε μετά την μεγάλη μείωση του 19,3% που σημειώθηκε το 2016, αλλά και μια πολύ μεγάλη αύξηση 26,7% το 2015. Με την περσινή αύξηση, η Κύπρος βρέθηκε στη 19η θέση στην ΕΕ στους θανάτους κατ’ αναλογία πληθυσμού από τη 13η που ήταν το 2016.

Αστυνομία προειδοποιεί

Η Αστυνομία με ανακοινώσεις της, στατιστικά στοιχεία, εκστρατείες ακόμα και βίντεο προειδοποιεί όλους να είναι προσεκτικοί.
«Δυστυχήματα/ατυχήματα πάντα θα συμβαίνουν. Στο χέρι μας είναι να τα ελαχιστοποιήσουμε, επιδεικνύοντας την οδική συνείδηση που χρειάζεται. Οι δικοί μας άνθρωποι εμάς περιμένουν, τη δική μας φωνή αναμένουν να ακούσουν και όχι τη φωνή που θα μεταφέρει τη δυσάρεστη είδηση.»

Δείτε το βίντεο που είχε ετοιμάσει

 

Γιατί;

Ένα μεγάλο γιατί παραμένει αναπάντητο. Μια στιγμή, μερικά κλάσματα του δευτερολέπτου είναι αρκετά για να φέρουν τα πάντα τούμπα, για να φέρουν τον πόνο, την θλίψη, για να σβήσουν όνειρα, για να έρθει ο θάνατος.

Είναι κρίμα και άδικο να χάνονται ανθρώπινες ζωές στην άσφαλτο. Υπάρχουν και κάποιοι που πιστεύουν στην μοίρα ή το πεπρωμένο ή όπως λένε σε ό,τι είναι γραμμένο. Όχι! Την μοίρα μας και την τύχη μας εμείς την ορίζουμε.

Η ζωή είναι τόσο όμορφη ακόμα και με τα δύσκολα που ο καθένας ξεχωριστά αντιμετωπίζει και δεν αξίζει να κόβεται το νήμα της από μια «άτυχη» στιγμή… 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X