ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στην Άλασσα

Ξανά στην μάχη πυροσβεστικές δυνάμεις

Η πυρκαγιά στην περιοχή Άλασσας της Επαρχίας Λεμεσού είναι από μερικό έλεγχο από τις 15.20. Κατέκαυσε συνολική έκταση περίπου 20 εκταρίων από πυκνή άγρια βλάστηση και αριθμό πεύκων, χαρουπόδεντρων και ελαιόδεντρων. Στο μέρος παραμένουν δυνάμεις πυρόσβεσης για τελικές κατασβέσεις ασφάλιση της περιμέτρου και αντιμετώπιση τυχόν αναζωπυρώσεων.

Νωρίτερα

Αναζωπυρώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής, η πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου στην περιοχή του φράγματος του Κούρη στην Άλασσα, στην Λεμεσό.

Στην μάχη της πυρόσβεσης ρίχτηκαν ξανά δυνάμεις πυρόσβεσης, που επιχειρούν αυτήν την ώρα.

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας

«Η πυρκαγιά στην περιοχή Άλασσας έχει αναζωπυρωθεί από τις 11.15 σήμερα. Η πυρκαγιά είναι σε δύσβατη περιοχή και στο μέρος πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Στο μέρος επιχειρούν πολλές επίγειες δυνάμεις με επανδρωμένα πυροσβεστικά οχήματα από Πυροσβεστική Υπηρεσία 7 πυροσβεστικά οχήματα από πόλη και Επαρχία Λεμεσού και ΕΜΑΚ, 2 από Τμήμα Δασών, 2 από Ταμείο Θήρας, 1 από Πολιτική Άμυνα, 1 από Επαρχιακή Διοίκηση.

Επίσης επιχειρούν 6 εναέρια μέσα, τα 2 εκμισθωμένα ελικόπτερα, 2 αεροσκάφη του Τμήματος Δασών, 1 ελικόπτερο της ΜΑΕΠ και 1 ελικόπτερο των Βρετανικών βάσεων. Τα 2 εκμισθωμένα ελικόπτερα κατευθύνονται επί του παρόντος για ανεφοδιασμό και στο χώρο παραμένουν τα υπόλοιπα εναέρια μέσα.» 

Η πρώτη ενημέρωση

Συνολική έκταση περίπου επτά εκταρίων από ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση και πεύκα, κατέκαυσε πυρκαγιά που ξέσπασε 50 λεπτά μετά τα μεσάνυκτα σε δύσβατη περιοχή παρά τον υδατοφράκτη του Κούρη στην Άλασσα και τέθηκε σήμερα το πρωί υπό έλεγχο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η ώρα 00.50 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση και πεύκα σε δύσβατη περιοχή παρά τον υδατοφράκτη του Κούρη στην Άλασσα.

Ανταποκρίθηκαν πέντε συνολικά πυροσβεστικά οχήματα από Σταθμούς πόλης και επαρχίας Λεμεσού, ένα πυροσβεστικό όχημα από Τμήμα Δασών και φορητή πυροσβεστική μονάδα από Ταμείο Θήρας.

Στο έργο της κατάσβεσης συνέδραμαν επίσης και τα δύο εκμισθωμένα ελικόπτερα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η πυρκαγιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο σήμερα στις 08.09, αφού πρώτα κατέκαυσε συνολική έκταση περίπου επτά εκταρίων. Στο μέρος παραμένουν δυνάμεις πυρόσβεσης.

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ξέσπασε η πυρκαγιά διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X