ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Οι μελισσοκόμοι παίρνουν τα μέτρα τους για τις πυρκαγιές

Τι λέει το Τμήμα Γεωργίας

Το Τμήμα Γεωργίας, του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος καλεί όλους τους μελισσοκόμους όπως λαμβάνουν πρόνοια για απομάκρυνση των ξηρών χόρτων από τον χώρο του μελισσοκομείου τους, έτσι ώστε να αποφεύγονται καταστροφές και θανατώσεις μελισσοσμηνών από τυχόν πυρκαγιές.

Σε ανακοίνωσή του, το Τμήμα Γεωργίας συστήνει επίσης να αποφεύγεται η τοποθέτηση μελισσιών σε χώρους που ενδεχομένως να προκαλούν οχληρία, όπως σε κατοικημένες ή κτηνοτροφικές περιοχές, σε περάσματα ζώων, αλλά και αλλού και απαραίτητα να τοποθετείται ποτίστρα με νερό για τις ανάγκες των μελισσιών.

Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι οι μελισσοκόμοι έχουν την υποχρέωση να αναγράφουν σε κάθε μελισσοκομείο το ονοματεπώνυμο, τη διεύθυνση ή και το τηλέφωνο τους (προαιρετικά).

Επίσης, στο πίσω μέρος της κάθε κυψέλης πρέπει να υπάρχει η ενδεδειγμένη σήμανση όπως ορίστηκε από το Τμήμα Γεωργίας (Αρχικά Επαρχίας Λ, ΛΕ, ΛΑ, Π, Α - Αρ. Μελισσοκομικού Μητρώου - Αρ. Κυψέλης), για εύκολη αναγνώριση και ταυτοποίηση του κατόχου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X