ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Οι κίνδυνοι στο Βασιλικό δεν προμηνύουν νέο Μαρί»

Τι λέει ο Μ. Τράγκολας για το Βασιλικό

Της Κωνσταντίνας Χατζηανδρέα

Σε καμία περίπτωση δεν θέσαμε το θέμα στο Βασιλικό ως ένα νέο Μαρί, διαβεβαίωσε στην «Καθημερινή» ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκος Τράγκολας, αναφερόμενος στις δηλώσεις του για τις σωρούς ανακυκλώσιμων υλικών στην περιοχή Βασιλικού και τους κινδύνους για τυχόν πυρκαγιές.

Την περασμένη εβδομάδα ο κ. Τράγκολας παρευρέθη σε συνεδρία της Επιτροπής Περιβάλλοντος, όπου έθεσε εκ νέου το ζήτημα πως στην περιοχή του Βασιλικού εξακολουθούν να υπάρχουν δύο τεράστιοι σωροί από κομποστοποιημένα μέταλλα και ανακυκλώσιμα υλικά.

Ενόψει της συνεδρίας της Επιτροπής Περιβάλλοντος την Τετάρτη, ο κ. Τράγκολας απέστειλε επιστολή στην Βουλή μέσα από την οποία επεξηγούσε τους λόγους που υπάρχουν και υπάρχει η πιθανότητα να ξεσπάσει πυρκαγιά τεραστίων διαστάσεων και ζημιών στην περιοχή του Βασιλικού. «Ως Πυροσβεστική Υπηρεσία θεωρήσαμε σωστό, στα πλαίσια της πρόληψης των πυρκαγιών, να θέσω ξανά ενώπιον των αρμόδιων υπηρεσιών το θέμα», ανέφερε.

Σε καμία περίπτωση δε θέσαμε το θέμα ως ένα νέο Μαρί, αυτό πρέπει να γίνει ξεκάθαρο, τόνισε ο κ. Τράγκολας. Αυτό που ανησυχεί την Πυροσβεστική Υπηρεσία, όπως ανέφερε ο κ. Τράγκολας, είναι ότι από την ανάπτυξη των πολύ υψηλών θερμοκρασιών κατά τη θερινή περίοδο υπάρχει το ενδεχόμενο αυτανάφλεξης κάποιων υλικών. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην εμπειρία που έζησαν πέρσι όταν στην περιοχή ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά σε ελαστικά και ανακυκλώσιμα υλικά.

Την Πέμπτη λειτουργοί του Τμήματος Περιβάλλοντος και της Πυροσβεστικής επισκέφθηκαν και αξιολόγησαν την περιοχή, ενώ την Παρασκευή αναμένεται να πραγματοποιηθεί διευρυμένη συνάντηση και με άλλες υπηρεσίες στην περιοχή, έτσι ώστε να εντοπιστούν και να ληφθούν άμεσα μέτρα και να μειωθεί ο κίνδυνος πυρκαγιάς. Όπως σημείωσε στην «Κ» ο κ. Τράγκολας, τα μέτρα θα ληφθούν σε συνεργασία με τις ιδιωτικές εταιρείες στις οποίες ανήκουν οι εγκαταστάσεις και οι σωροί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η περιοχή του Βασιλικού διασφαλίζεται με την παρουσία ενός πυροσβεστικού οχήματος ενώ παράλληλα προγραμματίζεται η λειτουργία μόνιμου πυροσβεστικού σταθμού.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X