ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Οι ιστοπαθολογικές εξετάσεις θα δείξουν αν το βρέφος πετάχτηκε ζωντανό ή νεκρό

Βρέθηκε χωρίς ρούχα

Από τις ιστοπαθολογικές εξετάσεις θα διαφανεί κατά πόσον το βρέφος που βρέθηκε νεκρό σε εργοστάσιο επεξεργασίας ανακυκλώσιμων υλικών ήταν ζωντανό όταν ρίχθηκε στα σκουπίδια ή όχι, δήλωσε  η ιατροδικαστής Αγγελική Παπέττα, η οποία διενήργησε σήμερα τη νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού του βρέφους μαζί με τον ιατροδικαστή Νικόλα Χαραλάμπους.

Εκ πρώτης όψεως φαίνεται ότι είχε γεννηθεί ζωντανό και ήταν ενός ή δυο ημερών όταν βρέθηκε. Αυτό είναι το ένα. Το αν το κοριτσάκι ρίφθηκε στα σκουπίδια ζωντανό ή νεκρό περιμένουμε να το δούμε, ανέφερε η κ. Παπέττα, προσθέτοντας πως κατά τη νεκροτομή λήφθηκαν δείγματα από τη σορό τόσο για ιστοπαθολογικές εξετάσεις, που θα διενεργηθούν από το παθολογοανατομικό εργαστήριο του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, όσο και για εξετάσεις που αφορούν το DNA του βρέφους, που θα γίνουν από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής.

Η κ. Παπέττα ανέφερε πως εντοπίστηκαν κακώσεις σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος του βρέφους. Περιμένουμε να δούμε από τις ιστοπαθολογικές εξετάσεις αν οι κακώσεις που έφερε το μωρό ήταν προθανάτιες ή μεταθανάτιες, είπε. Πρόσθεσε πως σίγουρα δημιουργήθηκαν κάποιες κακώσεις, που είναι εμφανείς, από τη μεταφορά του στο εργοστάσιο, από το απορριμματοφόρο, τα μηχανήματα.

«Κάποια πράγματα ως ενδείξεις εκ πρώτης όψεως έχουν διαφανεί. Αλλά αναμένεται μια επιβεβαίωση από τα αποτελέσματα των εξετάσεων», είπε η ιατροδικαστής.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, η κ. Παπέττα είπε πως δεν υπήρχε ο ομφάλιος λώρος πάνω στη σορό του βρέφους, το οποίο βρέθηκε χωρίς ρούχα, και πως με βάση τα χαρακτηριστικά του αυτό είναι καυκάσιας καταγωγής.

Περαιτέρω, η κ. Παπέττα είπε πως μετά τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί στο Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής «θα έχουμε δείγμα του DNA του μωρού, που κατ’ επέκταση μας δίνει το DNA μάνας και πατέρα».

«Οπόταν αν προκύψει κάποιος που θα μπορούσε να είναι ένας εκ των γονέων, από τις έρευνες της Αστυνομίας, θα μπορεί αμέσως να επιβεβαιωθεί αν είναι ή όχι», πρόσθεσε.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, η ιατροδικαστής είπε πως η σορός βρίσκεται στο νεκροτομείο του νοσοκομείου, αν τυχόν χρειαστεί να ληφθούν περαιτέρω δείγματα. Μπορεί να παραμείνει εκεί για όσο χρειαστεί . Μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα μάλλον θα το κρατήσουμε. Μετά θα παραληφθεί από κάποια εκκλησία και θα ταφεί, κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X